Kvinne funnet død etter brann i Haugesund – mann siktet for drap

En kvinne ble funnet død etter en brann i Haugesund natt til tirsdag. Politiet mener hun har blitt utsatt for en kriminell handling. En mann i 50-årene er siktet for drap.

Klokken 04.02 natt til tirsdag fikk politiet melding om en brann i en enebolig i Haugesund. Nødetatene rykket ut til stedet, og brannmannskaper startet slokningsarbeid.

En time etter de ankom stedet var huset overtent.

De fant etter hvert en død kvinne i boligen, og omstendighetene gjør at politiet mener kvinnen er utsatt for en kriminell handling.

Det befant seg ikke andre personer i huset. Kort tid senere pågrep politiet en mann i Haugesund.

Det pågikk tirsdag kriminaltekniske undersøkelser i eneboligen der kvinnen ble funnet død. Foto: Kjell Bua
Det pågikk tirsdag kriminaltekniske undersøkelser i eneboligen der kvinnen ble funnet død. Foto: Kjell Bua

Han er siktet for drap, og mye tyder på at det er en relasjon mellom siktede og avdøde.

– Det pågår nå en omfattende teknisk og taktisk etterforskning, blant annet i form av kriminaltekniske undersøkelser. Dette arbeidet vil fortsette utover dagen, opplyser politiadvokat Marte Engesli Lysaker.

På en pressekonferanse på politihuset i Haugesund opplyser politiet at den siktede er en norsk mann i 50-årene. Han er ikke kjent for politiet fra tidligere.

Han vil bli begjært varetektsfengslet.

– Vi har foreløpig ingen sikker identitet på avdøde, men politiet har en klar oppfatning av hvem det kan være, sier politiadvokat Marte Engesli Lysaker.

Advokat Erik Lea er forsvarer for den drapssiktede mannen. Foto: Ivar Lid Riise/TV 2
Advokat Erik Lea er forsvarer for den drapssiktede mannen. Foto: Ivar Lid Riise/TV 2

Erkjenner ikke straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Erik Lea, sier til TV 2 at hans klient ikke har tatt livet av kvinnen med viten og vilje.

Forsvareren opplyser til Dagbladet at den døde kvinnen var mannens samboer.

– Han har gitt en relativt detaljert forklaring, og har ikke erkjent straffskyld i henhold til siktelsen. Han er sjokkert, men har plassert seg på stedet. Det var bare ham og avdøde som var tilstede i huset, sier Lea.

Ifølge TV 2s opplysninger prøvde mannen å stikke av fra stedet på en motorsykkel som han veltet.

Han skal ha blitt funnet av ambulansepersonell som var på vei til boligbrannen. Den drapssiktedes forsvarer avviser at hans klient ble skadet etter et fluktforsøk.

– Han er fysisk skadet etter fallet. At han prøvde å stikke av, vet jeg ikke om han gjorde. Det var ikke et fluktforsøk. Han hadde vel ikke kommet langt i truse og motorsykkel over Haukeli i dette været, sier Erik Lea og beskriver den drapssiktedes handlinger som preget av panikk og sjokk.

Mer innhold fra TV 2