88 personer evakuert:

Seks leiligheter brant ned i Voss – 25 til sykehus

VOSS (TV 2): Seks leiligheter ble totalskadd etter en kraftig brann i et leilighetskompleks i Voss tirsdag morgen. – Brannen spredde seg i en voldsom fart, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nødetatene fikk melding om brannen like før klokken 04.00 i natt.

Da brannvesenet ankom stedet sto tre leiligheter i full fyr. På grunn av kraftig vind var det svært vanskelige slukningforhold.

– Dette var en stygg sak. Det er seks leiligheter/hytter som henger sammen. På grunn av vind i området så spredde brannen seg raskt, sier vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, Ronald Drotningsvik, til TV 2.

Fire boliger har brent helt ned til grunnen. På de to siste står kun veggene igjen.

– 25 personer har vært innom Voss sykehus. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men de sjekkes for røykskader, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen.

DRAMATISK: Brannen spredde seg i en voldsom fart.
DRAMATISK: Brannen spredde seg i en voldsom fart. Foto: Arne Hofseth

Ingen har blitt innlagt på sykehuset. Totalt 88 personer ble evakuert fra området. De evakuerte har blitt fraktet til et hotell i Voss.

– Seks leiligheter har blitt helt totalskadd. Vi driver etterslukking på stedet. Man har vært veldig uheldig med tanke på vær og vindretning, og brannen spredde seg vanvittig raskt, sier Knappen.

En brannmann har fått tilsyn av ambulansepersonell på stedet.

Det var en stund stor fare for spredning til leiligheter i nærheten på grunn av vind og gnistregn. Dette er nå avverget.

NEDBRENT: Seks boliger ble totalskadet i brannen.
NEDBRENT: Seks boliger ble totalskadet i brannen.
NEDBRENT: Seks boliger ble totalskadd i brannen. 88 personer ble evakuert og 25 personer har vært innom sykehuset. Foto: Kristine Kjendalen / TV 2

– Det er alt for tidlig å si noe om brannårsak, men første melding til oss gikk ut på at brannen startet i et hustak, sier Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Brannsjef på Voss, Geir Ove Pedersen, sier til TV 2 at dette var en svært dramatisk brann.

– Brannen var enormt energirik, og naturkreftene har ikke hjulpet oss. Ekstreme vindkast har gjort slukningarbeidet svært vanskelig, sier Pedersen.