FEIRING: Nyttårsaften med fyrverkeri ved Sjømannsskolen i Ekebergskråninga, hvor masse folk hadde samlet seg for å se på Oslo kommunes festfyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset.
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
FEIRING: Nyttårsaften med fyrverkeri ved Sjømannsskolen i Ekebergskråninga, hvor masse folk hadde samlet seg for å se på Oslo kommunes festfyrverkeri fra havnebassenget utenfor Rådhuset. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Masseslagsmål, uvettig bruk av fyrverkeri og branner:

Dette skjedde natt til 1. januar

Det var flere husbranner og voldshendelser i Norge natt til 1. januar, men ikke en unormalt travel nyttårsfeiring ifølge flere politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det har vært en hektisk natt, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt.

Natt til 1. januar har det vært flere voldshendelser og branner i Norge.

Da politiet i Troms rykket ut til et masseslagsmål på et utested i Harstad, hvor mellom 20 og 30 personer var involvert, måtte de anmode brannvesenet om å bistå.

– Det er det ikke vanlig at vi gjør. De som var involvert i masseslagsmålet var i overtall. Vi fikk heller ikke gjort det vi ønsket, og pågrepet flere som burde vært pågrepet, sier Kileng.

I den saken ble to personer fraktet til legevakten. Én med et stygt bitemerke i magen, og én med skade på flere tenner. Flere andre hadde kloremerker. Politiet har opprettet sak på forholdet.

Mye fyll

– Det har vært mye fyll i natt, sier operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Ebbe Kimo.

Han forteller at det fra nyttårsaften til morgenen 1. januar har vært en god del slåssing i Trøndelag, men at ingen har blitt alvorlig skadet.

– Det har vært en relativt travel natt, men ikke alt for ille, sier han.

Også operasjonleder Hågen Løvseth hos politiet i Innlandet melder om en lignende natt i deres distrikt.

– Det har vært en god del hendelser, og en god del voldshendelser. Men det har ikke vært av alvorlig art, og ikke resultert i store skader.

– Hvordan har natten vært sammenlignet med andre nyttårsfeiringer?

– Helt på det jevne. Det er mye folk ute, og de fleste oppfører seg. Vi har et stort distrikt og flere byer, og da må man regne med at det skjer en del.

Dette er blant det som har skjedd i Norge i natt:

Brann:

 • I 04-tiden rykket Flekkefjord brannvesen ut til en brann i et ubebodd hus. Huset var overtent, og raste til slutt sammen. Brannvesenet skriver på Twitter at de har kontroll på brannen i 04:50-tiden. En mann i 20-årene er pågrepet mistenkt for å ha tent på huset.
 • 13 naboer ble evakuert etter at et ubebodd bygg tok fyr på Rjukan. Brannen som først ble meldt 02:30. Sivilforsvaret ble innkalt for å bistå med å legge slanger og pumpe vann fra elva opp til det brennende huset. I 05:30-tiden har brannvesen kontroll på brannen.
 • Klokken 04 melder politiet i Sør-Vest om full fyr i et hus i Haugesund. Nabohus ble evakuert. En person ble fraktet vekk med ambulanse.
 • I 05-tiden melder politiet i Trøndelag om en bil som har brent opp. Politiet skriver på Twitter at de ikke utelukker at den er påtent. – Bilen har vært parkert og kald siden fredag. Det er i utgangspunktet lite sannsynlig at den har begynt å brenne av seg selv, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til TV 2.
 • På Voss var det full overtenning i et leilighetsbygg. 54 personer ble evakuert. 20 måtte fraktes til sykehus.

Vold og ordensforstyrrelser:

 • En 22 år gammel mann i Bergen ble annmeldt for ordensforstyrrelse og satt i drukkenskapsarrest etter å ha forsøkt å slå en tjenestemann.
 • I Lillehammer ble en mann utsatt for vold på et serveringssted. Mannen fikk lettere skader.
 • Politiet i Innlandet rykket ut til et slagsmål mellom to damer klokken 03:00. Den ene ble arrestert og anmeldt, blant annet for å ha bitt politiet.
 • En mann ble slått og sparket av tre gjerningspersoner i hytteområdet ved Bjorli i 03:00-tiden, melder politiet i Innlandet.
 • I Harstad rykket politiet ut til et masseslagsmål inne på et utested, der mellom 20 og 30 personer var involvert.
 • I Finnsnes i Troms ble en person anmeldt for overtredelse av våpenloven etter å ha avfyrt skudd i sentrum med en startpistol. Skuddene var rettet mot bakken.
 • I 02-tiden ble en 18-åring kjørt til arresten etter å ha slått to personer på Sverresborg i Trondheim. Ingen ble skadet i hendelsen.
 • En 22 år gammel kvinne ble holdt innesperret i en leilighet i Horten. To personer ble pågrepet og siktet for voldtektsforsøk.

Misbruk av fyrverkeri:

 • Rett før midnatt ble det meldt om at personer hadde skutt med fyrverkeri mot en husvegg i Porsgrunn. Da politiet ankom stedet var gjerningspersonene borte.
 • En 20-åring ble bortvist fra Trondheim sentrum etter å ha kastet fyrverkeri etter en dørvakt.
 • I Kristiansand ble en person anmeldt og bortvist fra sentrum etter å ha tent på et batteri med fyrverkeri midt inne i en folkemengde.