To tenåringer tatt - avfyrte fyrverkeri mot folk og biler

To tenåringer er tatt av politiet mistenkt for å ha skutt fyrverkeri mot folk og biler. Det har vært mange slike tilfeller i Oslo mandag kveld: – Det er potensielt livsfarlig, sier politiet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fortsatt flere timer til klokken bikker midnatt og det er lov til å skyte opp fyrverkeri. Likevel har politiet måttet rykke ut til en rekke steder i Oslo i kveld der ungdommer ikke bare skyter opp fyrverkeri, men også skyter mot folk, biler og bygninger.

De siste fem timene kan operasjonsleder i Oslo, Steinar Hausvik, notere seg i alle fall 12 tilfeller av ungdommer som har skutt fyrverkeri mot biler og folk.

– Det er potensielt livsfarlig å skyte fyrverkeri mot folk. Jeg vil oppfordre foreldre til å snakke med ungdommene sine og forklare dem alvoret og konsekvensene dette kan få, sier Hausvik.

Ved 21-tiden ble to tenåringer, på henholdsvis 14 og 15 år, tatt av politiet.

De to knyttes til en melding om ungdommer som hadde avfyrt fyrverkeri mot bygninger og forbipasserende i Hagegata i Oslo.

– Nå gjenstår det å se om vi kan knytte disse to til flere av episodene i kveld, sier operasjonslederen.

Foreldrene kontaktes

Totalt bortviste politiet fire ungdommer fra Hagegata etter avfyringen av fyrverkeri. To av dem ble hentet av sin far.

Tenåringens foreldre vil bli kontaktet og barnevernet vil bli rutinemessing informert.

Den første meldingen om ungdommer som sendte opp fyrverkeri, rettet mot personer og kjøretøy, fikk politiet i 17.30-tiden - da fra Jens Bjelkes gate.

– Politiet er på stedet, men disse ungdommene har jo løpt alle retninger. De er veldig unge, 10-14 år, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt.

Det er imidlertid ikke første gang denne uken, men politiet har ikke noe godt svar på hvorfor dette skjer.

– Det er vel unge barn som ikke har blitt forklart alvorligheten i å gjøre dette. Det er ikke så mye vi får gjort per nå, men vi håper vi får tak i dem, sier Hausvik.

Fyrverkeri stanset T-banen

En snau halvtime etterpå rykket politiet ut på nytt, denne gangen til Oppsal, hvor de hadde fått inn meldinger om at ungdommer skjøt fyrverkeri mot T-banen.

Like etter klokken 19 fikk politiet melding om at ungdommer hadde skutt med fyrverkeri i undergangen på vei ned til perrongen på Grønland. Brannalarmen ble utløst, noe som medførte at det ble stans i trafikken på T-banen i ni minutter.

Politiet rykket ut, men fant ikke ungdommene som skal ha stått bak.

Like etter klokken 19 ble også en person innbragt av politiet i Festningsgata i Kristiansand, etter flere ungdommer hadde fyrt opp fyrverkeri.

Flere branntilløp

Senest i går fyrte ungdommer av fyrverkeri mot andre mennesker, i tillegg til mot politipatruljen som kom på stedet. Den ulovlige oppskytingen av fyrverkeri har funnet sted i hele Oslo.

– Vi har hatt forskjellige meldinger om fyrverkeri gjennom hele helgen hvor det er ungdommer som skyter mot personer, eiendommer og biler, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marita Aune, til TV 2.

Det er hittil ingen personer som har blitt skadet, men oppskytingen har ført til flere branntilløp.

Like før klokken 20 mandag kom det melding om branntilløp på en balkong i en blokk på Etterstad i Oslo. Vitner hadde her sett personer som hadde skutt fyrverkeri mot blokka.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255
Lik TV 2 Nyhetene på Facebook