DREPT: Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept da de var på fjelltur i Atlasfjellene i Marokko 17. desember.
DREPT: Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept da de var på fjelltur i Atlasfjellene i Marokko 17. desember. Foto: Privat

Maren Ueland (28) er obdusert

Det bekrefter familiens bistandsadvokat og Kripos, til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to skandinaviske jentene hadde vært på fottur i Atlasfjellene da de ble funnet drept i nærheten av landsbyen Imlil i Marokko mandag 17. desember.

Kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Jonas Fabritius Christoffersen, bekrefter til TV 2 at den foreløpige obduksjonsrapporten er klar, men at de ikke ønsker å gå nærmere inn på hva denne forteller.

– Innholdet i rapporten er kommunisert videre til de pårørende via deres bistandsadvokat, sier Christoffersen.

Bistår marokkansk politi

Familiens bistandsadvokat, Ragnar Falck Paulsen, sier at han har videreformidlet resultatet av den foreløpige obduksjonsrapporten til familien.

Falck Paulsen sier at dato for bisettelse ikke er satt av praktiske årsaker.

– Jeg klarer ikke å beskrive hvordan familien har det nå, men de klarer å fungere rent praktisk i sorgen, sier han til TV 2.

Kripos forteller at de fortsatt bistår marokkansk politi i etterforskningen.

– Vi gjør undersøkelser her i Norge, men det er marokkansk politi som etterforsker det som skjedde i Marokko. Vi henter informasjon som kan finnes i Norge, slik at familien kan få mest mulig informasjon, sier Fabritius Christoffersen.

Marokkansk politi har så langt arrestert 20 personer i forbindelse med drapet på de to venninnene.

15 personer siktet

Flere marrokanske medier, deriblant 2m og LeSiteInfo, melder mandag at statsadvokaten i Rabat har siktet 15 personer i forbindelse med dobbeltdrapet.

De er siktet for terrorhandlinger, dette inkluderer å forme en gruppe for å forberede og utføre terrorangrep, samt overlagt drap.

Tre av de mistenkte er også siktet for å ha oppfordret andre til å begå terrorhandlinger.

Sky News skriver at de fem andre pågrepne vil bli siktet senere denne uken.

Minst fire av de mistenkte skal ha tilhørt terrorgruppen IS, men ingen av de skal ha hatt kontakt med deres medlemmer i Syria og Irak, ifølge Marokkos antiterror-sjef Abdelhak Khiam.

Var på ferie

Etterforskere mistenker at det var den 25 år gamle gateselgeren Abdessamad Ejjouid som er lederen for gruppen. Han ble sett i en video publisert én uke før drapene hvor fire menn sverger troskap til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi.

Både Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen gikk på Universitetet i Sør-Øst, hvor de studerte friluftsliv. De var på ferie i Marokko da drapene skjedde.