HODEBRY: Liverpool har gitt Pep Guardiola og Manchester City en skikkelig utfordring.
HODEBRY: Liverpool har gitt Pep Guardiola og Manchester City en skikkelig utfordring. Foto: Adam Davy

– Det er over hvis vi taper mot Liverpool

Pep Guardiola har ikke gitt opp drømmen om en ny Premier League-tittel, men innrømmer at møtet med Liverpool blir svært avgjørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City - Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo torsdag fra klokken 20.00.

Forrige sesong var Pep Guardiola og Manchester City en egen klasse i Premier League, og nærmest lekte seg til liga-tittelen.

Men i år er situasjonen en annen. For Liverpool har virkelig fått sving på sakene, og topper nå tabellen – 7 poeng foran City.

Torsdag står de ansikt til ansikt på Etihad Stadium.

– Det handler om mer enn tre poeng, fordi vi møter serielederne. Det blir som en finale for oss. Vi vil stå øverst til slutt, og da må vi vinne denne kampen, sier City-manageren.

– De har ikke råd til å tape særlig mange flere poeng skal de ha heng på Liverpool, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Lagene har fulgt hverandre tett så langt i sesongen, og da Manchester City gikk på sesongens første tap mot Chelsea, så Liverpool sitt snitt til å skaffe seg en luke.

– Liverpool er syv poeng foran oss fordi de ikke taper. De slipper ikke inn mål, har klasse-spillere og er i en fantastisk form, sier City-manageren.

Manchester City var solide hele 2017/2018-sesongen, og startet også årets sesong som store favoritter. Nå har imidlertid Guardiolas menn tapt tre av de fem siste kampene. To av kampene har det ledet 1-0, men så rotet det til for seg selv.

Samtidig har Liverpool feid all motstand til side, med fem seire og vanvittige 18-2 i målforskjell.

– Selvtilliten vår har fått seg en knekk de siste ukene, men vi har alt å spille for. Alle som kommer på stadion må være klare til å kjempe og la dem merke det, så skal vi hente frem det vi har, sier City-kaptein Vincent Kompany før skjebnekampen.

Og nå er det virkelig alle mann til pumpene i City-leiren, og beskjeden fra sjefen selv er klinkende klar:

– Vi kan ikke tape poeng, for da vil det være over. Det ville vært nærmest umulig å slå tilbake. Selvfølgelig kommer de også til å tape poeng, men ikke mange. Hvis vi skal henge med helt inn er vi nødt til å vinne kampene våre, sier Guardiola, og legger til:

– Problemet er at Liverpool er et fantastisk lag. Kanskje det beste laget i verden akkurat nå. Det må vi akseptere.