Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har hatt forskjellige meldinger om fyrverkeri gjennom hele helgen hvor det er ungdommer som skyter mot personer, eiendommer og biler, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marita Aune, til TV 2.

Det er hittil ingen personer som har blitt skadet, men oppskytingen har ført til flere branntilløp.

– Om alle småbrannene stammer fra fyrverkeri er vanskelig å si, men man kan anta det, sier operasjonslederen.

Skjøt mot politi

Senest søndag kveld fikk politiet melding om ungdommer som skjøt fyrverkeri mot bygg og bolighus på Stovner i Oslo. Det var blant annet en person som fikk fyrverkeri på verandaen som varslet politiet.

– Vi sendte en patrulje, og da ble de skutt på. Det er en ansamling av omtrent 20 ungdommer der, og vi er på vei med flere patruljer nå, forteller Aune.

Hun sier det er vanskelig å få tak i personene som skyter opp fyrverkeriet ettersom selve oppskytingen tar kort tid. De har enda ikke pågrepet noen i forbindelse med oppskytingene.

– Det blir som katt og mus. De forsvinner før vi kommer oss dit, sier Aune og legger til:

– Mange av de som gjør det vet at det ikke er lov, og løper av gårde med en gang.

I hele Oslo

Den ulovlige oppskytingen av fyrverkeri har funnet sted i hele Oslo. Aune antar at ikke alt som har truffet boliger eller personer har vært tilsiktet, men at det er faren ved bruk av fyrverkeri.

– Dette er jo ene og alene på grunn av dagen i morgen. Det er en grunn til at reglementet er så strengt som det er, og det er ulovlig å fyre opp fyrverkeri uten å ha søkt om det, sier hun.

I løpet av helgen har politiet hatt mange oppdrag hvor det har vært fare for folks helse og materielle skader.

– Det er vanskelig og det er et kapasitetsspørsmål, men vi må jo ta slike meldinger på alvor. Det er ikke bra at det blir skutt mot folk.