SLO TILBAKE: Heidi Weng fikk det ikke til å stemme på sprinten. Dagen derpå gikk hun sesongens beste renn.
SLO TILBAKE: Heidi Weng fikk det ikke til å stemme på sprinten. Dagen derpå gikk hun sesongens beste renn. Foto: Pedersen, Terje

Weng: – Jeg er blitt mer voksen

Heidi Weng fikk en etterlengtet opptur i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært mange tunge stunder for Heidi Weng etter Tour de Ski-triumfen i begynnelsen av januar. OL ble en stor skuffelse. Etter mesterskapet slet Weng med motivasjonen. Hun var rett og slett dritt lei.

Denne sesongen har det vært langt mellom lyspunktene. Likevel har Weng holdt humøret oppe. I dag lykkes hun endelig.

27-åringen ble nummer fem, bare 21,2 sekunder bak Natalja Neprjajeva.

– Det var kjempemoro. Jeg ble ikke tatt igjen av Ingvild. Det var gøy. Jeg var sikker på at jeg skulle bli tatt igjen etter én kilometer. Da hun aldri kom tenkte jeg at det ble skikkelig bra. Jeg er bare tre sekunder bak Pärmäkoski. Det er helt rått, sier hun.

Weng forteller at hun er blitt sterkere av motgangen.

– Det er demotiverende når kroppen ikke fungerer som man vil. Da tenker jeg på at det er andre ting i livet som er verdt noe. Den dagen jeg presterer, vinner jeg kanskje på at jeg har vært litt i kjelleren. Det gjør meg sterkere, sier hun, og legger til:

– Jeg er blitt mer voksen det siste året. Det er andre som også trener godt. Man må tåle å være litt utenfor pallen også. Det har man godt av, forteller Weng.

Sammenlagt ligger hun ett minutt og 13 sekunder bak Neprjajeva. Foreløpig tør hun ikke å tenke på sammendraget.

– Det kommer sikkert til å gå mye opp og ned denne Touren. I dag var det en skikkelig opptur. Det er godt for hodet, sier hun.