Mistanke om promillekjøring endte i biljakt – politiet måtte avfyre skudd

En mann i 40-årene er pågrepet etter han kjørte på flere politibiler og forsøkte å kjøre ned politifolk i Molde natt til søndag. Politiet skjøt mot bilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Møre og Romsdal har varslet Spesialenheten for politisaker etter at de skjøt mot en personbil ved Skåla i Molde kommune natt til søndag. Ingen ble skadd i biljakten, som varte i 45 minutter.

Politiet rykket først ut til meldingen om mulig promillekjøring fra en adresse ved Skåla.

– Vi sendte en bil i retning Skåla da vi fikk meldingen. Den kjørte på Bolsøya, og vi fikk en sivil politibil på veien som var ute og kjørte og vi tok opp stilling i et kryss på hovedveien der bilen kjørte på politibilen, sa operasjonsleder Tor André Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt tidligere.

Spikermatte

Mannen i 40-åra kjørte på politibilen med viten og vilje, ifølge operasjonslederen. Han kjørte deretter videre.

– Vi lå etter ham og kastet ut en spikermatte. Han kjørte ut i grøfta og forbi spikermatta hvor han forsøkte å kjøre på politifolk i et par tilfeller. I den forbindelse ble det løsnet skudd mot karosseriet på kjøretøyet for å få det stanset, sier operasjonslederen.

Underveis hadde politiet kontakt med mannen på telefon for å få ham til stoppe å kjøre. Operasjonslederen fortalte at kontakten var av og på, siden mannen la på.

– Han sa til oss at han ikke ville stoppe for politiet, sier operasjonslederen.

Ukjent motiv

Etter at politiet løsnet skudd mot bilen, forsøkte de igjen å få ham til å gi seg. Han ga seg til slutt og ble pågrepet. Mannen ble undersøkt av lege.

Politiinspektør Yngve Skovly ved Møre og Romsdal politidistrikt sier til TV 2 at motivet for hendelsen er ukjent.

– Han vil bli forsøkt avhørt om et par timer, og da vil han få anledning til å forklare seg, sier han.

Politiinspektøren sier at han ikke har nøyaktige tall på hvor mange politifolk som deltok i aksjonen, ei heller hvor mange som ble påkjørt. Ingen ble skadet under hendelsen.

– Når det gjelder detaljer rundt hvor mange skudd som ble avfyrt, så kan vi ikke gå nærmere inn dette. Vi har rutinemessig varslet spesialenheten, og de vil derfor undersøke saken nærmere, sier han.

Kjent for politiet

Skovly sier at mannen er en kjenning av politiet.

– Han er tidligere dømt, hovedsaklig for vinningskriminalitet og trusler. Vi kan ikke si noe om hvem disse truslene var rettet mot, sier politiinnspektøren.

Bakgrunnen for politiaksjonen var mistanke om promillekjøring. Yngve Skovly forteller at siktelsen høyst sannsynlig vil bli utvidet.

(©NTB/TV2)