Mister resten av sesongen

Sesongen er over for Nina Haver-Løseth, som pådro seg en kneskade under lørdagens verdenscuprenn i Semmering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter sunnmøringen selv på sin Instagram-profil.

– Akkurat ferdig operert, og hele gjengen ventet på meg. Dessverre er sesongen min over. Jeg har pådratt meg et brudd leggen og en skade på menisken. De neste to månedene skal tilbringes på krykker, skriver 29-åringen.

Dermed går hun glipp av alpin-VM i svenske Åre i februar. Når hun kommer hjem til Norge, starter opptreningen på Olympiatoppen.

– Det vil ta tre måneder før hun kan trene for fullt igjen. Nå blir hun på sykehuset i noen dager før hjemreisen til Norge, forteller landslagslege Marc Strauss.

Ved godt mot
Han snakket med Spjelkavik-alpinisten rett før operasjonen.

– Hun er ved godt mot. Dette er veldig kjipt, men hun er fattet. Hun er «happy» med at omstendighetene er som dem er.

Ifølge Strauss kunne kneskaden vært langt verre. Haver-Løseth har tidligere slitt med overbelastning. Skaden hun lørdag pådro seg, er den mest alvorlige hun har hatt.

Krasjet i flere porter
Sunnmøringen åpnet lørdagens slalåm litt reservert og tapte mye tid nedover bakken. Hun var 1,34 sekund bak Mikaela Shiffrin ved siste mellomtid før det gikk galt i en av de siste portene før mål.

Haver-Løseth hektet i en port, mistet den venstre skien og krasjet inn i flere andre porter. Hun slo det høyre kneet hardt inn i en av portene og ropte av smerte. Hun kom seg imidlertid opp og gikk ut av målområdet med støtte av medisinsk personell mens hun smilte tappert.

Shiffrin vant til slutt verdenscuprennet.

(©NTB)