DREPT: Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept på en fjellhylle i Atlasfjellene i Marokko
DREPT: Norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept på en fjellhylle i Atlasfjellene i Marokko Foto: Privat

Sveitsisk mann arrestert etter Marokko-drapene

En sveitsisk statsborger er ifølge marrokansk politi arrestert i forbindelse med dobbeltdrapet i Marokko.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marokkansk politi pågrep en sveitsisk mann i forbindelse med dobbeltdrapet på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) på lørdag.

Det skriver Reuters.

Marokkos anti-terror politi sier at mannen er mistenkt for å ha rekruttert marrokanske og sør-afrikanske statsborgere for å utføre terror-angrep i Marokko mot utenlandske mål.

Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept nær landsbyen Imlil mandag 17. desember. Turistene var på fottur i de marokkanske Atlasfjellene.

24. desember opplyste politiet i Marokko at i alt 18 personer er pågrepet, deriblant de fire antatte gjerningsmennene som en uke tidligere publiserte en video der de sverget troskap til ekstremistgruppa IS.

En av de pågrepne er av politiet utpekt som leder for det politiet omtaler som en terrorcelle. Han og to andre marokkanere mistenkes for å ha begått drapene.

Marokkansk politi tror ikke IS-ledelsen var involvert i planleggingen av drapet på Ueland og Vesterager Jespersen.

Ueland ble obdusert på Rikshospitalet i Oslo lille julaften. Familiens bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen opplyste tidligere i uken til TV 2 at forberedelsene til bisettelsen er i gang, men at ingen dato er fastsatt ennå.

TV 2 har tidligere omtalt et initiativ fra en ikke-statlig organisasjon som ønsker å omdøpe fjellområdet til ære for de to kvinnene. Forslaget ble offisielt fremmet for myndighetene 25. desember, opplyser initiativtaker Mohammed El Harouli lørdag.

I forslaget, som har fått massiv støtte på sosiale medier, ber organisasjonen også om at det bygges et monument som skal stå på åstedet. I tillegg ønsker de å gjennomføre en klatrekonkurranse til ære for kvinnene.

På rådhusplassen i København ble det fredag holdt minnemarkering for de to kvinnene.