SKAL SPARE KREFTER: Johannes Høsflot Klæbo vil la andre løpere gjøre grovjobben på fellesstartene.
SKAL SPARE KREFTER: Johannes Høsflot Klæbo vil la andre løpere gjøre grovjobben på fellesstartene. Foto: Pedersen, Terje

nå vil klæbo bruke Northug-taktikken:

– Kall meg gjerne feig

Johannes Høsflot Klæbo har ingen planer om å dra feltet på fellesstartene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo var overlegen på lørdagens sprint i Toblach. Han hadde full kontroll på oppløpet og cruiset inn til seier og sammenlagtledelse i Touren.

Søndag er det 15 km fri teknikk med individuell start. Etter det venter flere drømmeetapper for Klæbo. Sprint i Val Müstair etterfølges av klassisk fellesstart og jaktstart i Oberstdorf. Så venter en ny fellesstart i Val di Fiemme.

Klæbo har ingen planer om å bruke krefter på å dra på feltet på fellesstartene.

Med tanke på spurtegenskapene er det ikke så rart at han kopierer Petter Northugs suksessoppskrift. For fem år siden ble Northug kalt feig av Martin Johnsrud Sundby da mosbyggen nektet å dra en eneste meter på fellesstarten i NM.

Klæbo har ingen betenkeligheter med å bli oppfattet på samme måte.

– Kall meg gjerne feig, sier han til TV 2.

– Du velger Northug-taktikken?

– Du spør ikke så vanskelig. Det er ikke jeg som kommer til å dra mest på fellesstartene. Når vi får på oss klassisk-ski er det nok en russer som har lyst til å dra. Det er mange som har lyst til å dra, så jeg er ikke redd for at det blir luregåing, sier han.

Klæbo forteller at han hadde marginene på sin side i kvartfinalen og semifinalen.

– Finalen var veldig bra. Både semifinalen og kvartfinalen var vanskelig. Det er så jevnt at mye kan skje. Jeg holdt på å kjøre inn i et gjerde. Det skiller ikke så mye i denne løypen. Det var brutalt, sier han.

Nå ser han frem til søndagens 15-kilometer.

– Jeg tar dag for dag. Nå har jeg fått en veldig, veldig god start. Nå skal jeg lade opp til i morgen. Det er en ny dag med nye bonussekunder. Jeg må være på hugget og være sulten.