FUNNET HER: Den 19 år gamle kvinnen ble funnet død i denne leiligheten på Sortland i Vesterålen. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Jens André Birkeland
FUNNET HER: Den 19 år gamle kvinnen ble funnet død i denne leiligheten på Sortland i Vesterålen. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Jens André Birkeland

19-åring døde trolig av overdose – politiet mener tre siktede kunne forhindret det

De tre siktede personene og den omkomne kvinnen (19) var hjemme hos en av de siktede på Sortland i Vesterålen da kvinnen døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle de tre siktede er nå løslatt, men politiet opprettholder siktelsene for å ha hensatt kvinnen i en hjelpeløs tilstand.

– Påtalemyndigheten mener ikke det er grunnlag for å holde dem varetektsfengslet, men siktelsene består, sier politiinspektør Per Erik Hagen i Vesterålen til TV 2.

Etter det TV 2 kjenner til, hadde kvinnen og de tre siktede, som er i alderen 18 til 40 år, samlet seg hos en av de siktede onsdag kveld.

I løpet av kvelden og natten ble det brukt narkotika, og etter alt å dømme var en overdose årsaken til kvinnens dødsfall, får TV 2 opplyst. Det var en av de siktede, mannen som bor på den aktuelle adressen, som ringte og varslet politiet om at hun var død.

– Kvinnen er sendt til obduksjon, og inntil vi får svar derfra, vil ikke jeg spekulere i noen dødsårsak. Forhåpentligvis vil den foreløpige obduksjonsrapporten gi oss noen svar, sier Hagen.

Politiet ønsker fremdeles ikke å kommentere de siktedes relasjon til verken kvinnen eller hverandre, og heller ikke hva de har forklart i avhør.

To av de siktede ble løslatt allerede torsdag, mens mannen som varslet politiet og som bor på adressen der kvinnen døde, ble løslatt natt til fredag.

TV 2 har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat John-Petter Karlsen, som sier hans klient stiller seg uforstående til siktelsen og tar saken svært tungt. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Politiet venter å få svar på obduksjonsrapporten i løpet av noen dager.