Oslo  20181229.
NM finale håndball kvinner, Vipers Kristiansand Ð Storhamar Håndball Elite i Oslo Spektrum. Vipers vant NM finalen lørdag. På bildet fra v. Vipers Emilie Hegh Arntzen og Karoline Olsen som jubler for seieren.


Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Oslo 20181229. NM finale håndball kvinner, Vipers Kristiansand Ð Storhamar Håndball Elite i Oslo Spektrum. Vipers vant NM finalen lørdag. På bildet fra v. Vipers Emilie Hegh Arntzen og Karoline Olsen som jubler for seieren. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: Borgen, Ørn E.

Vipers sikret NM-gullet: – Minner om Larviks storhetstid

Storhamar yppet seg i NM-finalen, men klarte ikke gjøre noe med suverene Vipers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vipers - Storhamar 31-25 (14-9)

Saken oppdateres

NM-debutant Storhamar hang lenge med, men da Vipers skrudde på turboen var det liten tvil. Dermed kunne sørlendingene juble for sitt andre strake NM-gull.

– Det er helt fantastisk å avslutte året på denne måten. Det har vært mange nye opplevelser de siste månedene, og når det avsluttes med gull er det helt utrolig, sier stjerneskuddet Henny Reistad til TV 2.

– Vi var nærmere å slå dem nå enn sist, og det er bra. Men Vipers er rett og slett bare bedre enn oss, så det er bare å gratulere dem med gullet, sa Heidi Løke etter tapet.

Det startet bra for Storhamar, som gjorde det de kunne for å skaffe seg en viktig luke. Og da Løke satte inn 6-4-scoringen kunne det se lovende ut.

Selv om Vipers raskt kom à jour igjen, bet hedmarkingene seg fast, og på stillingen 9-9 så Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad seg nødt til å ta en time-out.

– Julaften er over, var beskjeden. Og mer skulle ikke til for sørlendingene.

Vipers-dominans
Etter to kjappe scoringer fra Reistad overtok Vipers showet i Oslo Spektrum.

– Hun tar ansvar med en gang hun kommer på banen. Akkurat som hun gjorde da hun debuterte på A-landslaget, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli om 19-åringen, før han fortsatte:

– Nå feiler Storhamar. De hadde kontroll i starten, men nå feiler de og blir straffet noe voldsomt.

Hele 10 minutter gikk Storhamar uten scoring, og dermed kunne Vipers gå til pause med 14-9-ledelse.

«Nye Larvik»
Men Storhamar hadde ingen planer om å gi fra seg gullet så lett, og syv minutter ut i andreomgang var forspranget kuttet til ett mål. Da håpet igjen begynte å stige hos de gulkledde, satte Vipers på motoren.

Storhamar yppet seg nok en gang mot tampen, men det ble bare nesten. Vipers vant til slutt 31-25.

– Det er ingen lag i Norge som kan utfordre Vipers. Det minner om Larvik sin storhetstid. Nå er det Vipers som har overtatt tronen, sa Bredeli.

– Det er veldig deilig. Det betyr mye for oss alle. Vi har mange som har tatt turen fra Sørlandet, og da er det ekstra stas, sa Katrine Lunde etter å ha fått gullmedaljen rundt halsen.