FRUSTRERT: Ingvild Flugstad Østberg var alt annet enn fornøyd etter kvartfinale-exiten. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
FRUSTRERT: Ingvild Flugstad Østberg var alt annet enn fornøyd etter kvartfinale-exiten. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

– Det var mye som kokte da jeg kom i mål

Ingvild Flugstad Østberg var forbanna etter kvartfinale-exiten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i sitt kvartfinaleheat. Tiden var for svak til å gå videre. Østberg var tydelig oppgitt og frustrert da hun kom i mål.

– Jeg ble litt forbanna. Det er ikke så ofte jeg blir forbanna og viser det. Det var litt frustrasjon som skulle ut fordi jeg feilet i starten. Jeg mistet balansen og trodde jeg skulle tryne. Da var det litt mye som kokte da jeg kom i mål. Det er ikke så mye jeg får gjort med det, men det er litt irriterende når jeg følte at jeg kunne kjempe om å gå videre. I stedet driter jeg meg ut, sier hun.

Østberg skal bruke resten av kvelden og natten til å komme over skuffelsen. Hun innrømmer at negative opplevelser påvirker humøret etter rennene.

– Jeg kan være mer forbanna enn det ser ut som. Inni meg er jeg ganske forbanna, men jeg er ikke en surmugge i gruppen. Jeg kan være forbanna når jeg ligger i sengen og slapper av, forteller hun.

Østberg vet ikke helt hva som skjedde like før oppløpet. Hun mistet verdifull fart inn mot mål.

– Kanskje jeg var litt borti Sadie Bjornsen. Jeg fikk ikke brukt høyrebeinet i svingen for å få med meg fart inn på oppløpet. Det blir litt sånn når svingen er så trang, sier 28-åringen.

Nå blir det en jakt på de beste i sammendraget for Østberg.

– Hovedmålet var å komme til semifinale. Jeg vet hvor viktig det er å henge med på alle løpene i en Tour. Jeg skjønte fort at tiden min ikke kom til å holde. Da var jeg litt forbanna, sier hun og legger til:

– Jeg føler ikke at jeg er en storfavoritt. Hadde jeg vært veldig god i den siste bakken kunne man tillatt seg å miste noen sekunder i sprintene. Jeg er bra, men ikke så god. Jeg må henge med til semfinalene.

Neste sprintmulighet kommer 1. januar i Val Müstair. Før den tid skal Østberg gå 10 km i fri teknikk søndag.