STANG UT: Maiken Caspersen Falla var to hundredeler fra en finaleplass.
STANG UT: Maiken Caspersen Falla var to hundredeler fra en finaleplass. Foto: Pedersen, Terje

Norsk sprint-skuffelse: – Jeg trenger en opptur snart

Ingen av de norske jentene klarte å ta seg til finalen på fristilsprinten i italienske Toblach.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens Stina Nilsson var i egen klasse og sikret seieren på fristilsprinten i italienske Toblach, startet Tour de Ski med stang ut for de norske jentene.

Maiken Caspersen Falla kjempet om en finaleplass og tok tidlig initiativet i semifinale-heatet, men inn på oppløpet kom konkurrentene raskt.

Svenske Ida Ingemarsdotter snek seg over mållinjen først. Det måtte målfoto til for å avgjøre hvem som var først av Caspersen Falla og Yulia Belorukova. Tiden viste to hundredeler i favør den russiske jenta.

– Jeg er skuffet. Hadde jeg kommet til finalen hadde det vært en skikkelig opptur, og det trenger jeg snart, sa Caspersen Falla til NRK etter løpet.

Marginer i mot
Falla ble klokket inn på 2.36,80 som heller ikke var god nok tid til å gå videre som «lucky loser». Svenske Linn Sömskar var kun ett hundredels sekund raskere enn den norske sprinteren.

– Jeg vet ikke hva jeg kunne gjort annerledes. Jeg går på det jeg kan, men Ida kommer ekstremt fort. Jeg bommer kanskje litt på oppløpet, men sånt skjer.

Heller ikke Lotta Udnes Weng, som startet i samme heat som Caspersen Falla, klarte å ta seg videre til finalen.

Stina Nilsson regelrett lekte seg til seier, og gikk i mål hele tre sekunder foran lagvenninne Ida Ingemarsdotter. Jessica Diggins tok tredjeplassen.

Skuffende dag
Det ble i det hele tatt en skuffende start på Tour de Ski sett med norske øyne. Heidi Weng, som har vunnet Touren to sesonger på rad, røk overraskende ut allerede i prologen.

Hele syv norske jenter stod til start i kvartfinale-heatene, men kun Maiken Caspersen Falla og Lotta Udnes Weng maktet å ta seg videre.

Ingvild Flugstad Østberg er blant favorittene til å vinne Touren, men kom bakpå i sitt kvartfinale-heat, og gikk i mål til en fjerdeplass. Tiden var heller ikke god nok til semifinale-plass.