ELENDIG TOUR-START: For Heidi Weng.
ELENDIG TOUR-START: For Heidi Weng. Foto: Pedersen, Terje

Weng hodestups i prologen

Heidi Weng fikk en verst mulig start på Tour de Ski. Blant herrene ble det exit for fire norske løpere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdenscupvinneren røk ut i prologen på fristilsprinten i italienske Toblach.

Weng havnet på 42. plass – 8,5 sekunder bak leder Sadie Bjornsen.

– Jeg har hatt det enda dårligere i de andre sprintene, så jeg er nærmere i prologen nå enn sist. Det er hvert fall positivt, sier 27-åringen til et samlet pressekorps.

Weng, som har vunnet Tour de Ski sammenlagt to sesonger på rad, var alt annet enn optimistisk på egne vegne etter det som har vært en svak sesongstart.

Hun åpner for å bryte Touren før den er ferdig.

– Sammendraget har ikke så mye å si. Det er greit å få noen gjennomkjøringer. Jeg får se om jeg går opp bakken. Det er ikke sikkert. Fellesstartene er viktige for meg – å kjenne hvor fort det går. Nå er det blitt mye gåing alene. Da får jeg ikke den tenningen som skal til, forklarer hun.

– I år har ikke fokuset vært på sprint, for jeg satser ikke på VM-sprinten, påpeker Weng.

Verdenscupvinneren nekter å legge skylden på utstyret.

– Jeg gjorde det bra med Madshus-skiene før. For to år siden hadde jeg nesten bare pallplasser. Det er ikke noe i veien med utstyret, mener hun, og legger til at det ikke er noen unnskyldning.

Også Silje og Kari Øyre Slind er ute. Søstrene gikk knepent raskere enn Weng, men det holdt ikke til å karre seg inn blant de 30 beste.

Sju norske kvinner er kvalifisert til kvartfinale-heatene.

Det er Maiken Caspersen Falla (12), Ingvild Flugstad Østberg (14), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (15), Tiril Udnes Weng (19), Anna Svendsen (20), Lotta Udnes Weng (21) og Mari Eide (22).