super-kvartetten starter «aldri»:

– En skummel plan bak det òg

Tottenhams super-kvartett starter «aldri». Å holde dem friske kan være nøkkelen til å ta igjen Liverpool, mener TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Tottenham smadret Bournemouth i vinduet øverst!

– Alle har forskjellige kvaliteter i verdensklasse, som gjør at de utfyller hverandre så bra. Det er en synd og skam at vi ikke har fått sett dem oftere sammen denne sesongen, mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Se Tottenham-Wolverhampton på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 15.30!

Han snakker om Christian Eriksen, Heung-Min Son, Dele Alli og Harry Kane.

Bare tre ganger denne sesongen har Mauricio Pochettino startet med alle fire samtidig i Premier League, mye på grunn av skader og Sons landslagsfravær.

Målfestgaranti

Når super-kvartetten først får slippe til, er det målfestgaranti. De tre kampene de har startet sammen, har de liljehvite scoret elleve mål – til tross for at de har møtt god motstand i Chelsea, Arsenal og Everton.

Mot sistnevnte scoret Pochettinos superangripere seks ganger. Stamsø-Møller spår at Tottenham-fansen får se super-kvartetten langt oftere fremover.

– Det har noe å gjøre med skader, men jeg tror at det ligger en skummel plan bak det òg. Pochettino vil gjøre dem klare til det som komme skal, sier han.

– Det er herfra og ut alt avgjøres. De er med i alle turneringer. Hvis Pochettino kan få dem inn i vårsesongen i perfekt form, eller tilnærmet perfekt form, er Spurs veldig skumle, advarer TV 2s fotballekspert.

– Ikke best i ligaen

– Har de den beste angrepsrekken i ligaen?

– Nei, det synes jeg ikke. De nærmer seg og er omtrent på høyde, men jeg synes at Liverpool og City er litt foran fortsatt, svarer han.

Stamsø-Møller tror imidlertid at forskjellen kan utjevnes dersom angrepsstjernene får sjansen til å spille oftere sammen.

– I og med at disse Spurs-spillerne bare blir bedre og bedre hver for seg, og at de er så gode selv om de ikke har spilt så mye sammen, ser jeg ikke bort fra at de kan få et like slagkraftig angrep som Liverpool og City, sier han.

Utfyller hverandre

Fotballeksperten mener at særlig Son har bidratt til å tilføre noe nytt i det fryktinngytende Tottenham-angrepet. Slik vurderer Stamsø-Møller de fire stjernene:

Om Heung-Min Son: – Han er en av dem som har blomstret noe voldsomt de siste årene, og er blitt en av de verste motspillerne å møte for et forsvar. Han mangler kanskje litt blikk for spillet, og kan bli litt vel ego. Men det kan man si om Salah òg. Og se hva han får til. Son er veldig direkte, rett på mål og gjennombruddshissig, noe Spurs kanskje har manglet tidligere.

Om Dele Alli: – Jeg synes kanskje ikke at han er den mest elegante, men han er frekk, smart og lur. Han finner de rommene andre tenker at ikke finnes, og slår til og scorer mål i store og viktige kamper.

Om Christian Eriksen: – Jeg ser på ham som den beste spilleren av dem. Han er kanskje den mest uerstattelige, og har en fotballforståelse langt utenpå de aller fleste i verden. Når du blander det med den teknikken og pasningsfoten ... jeg er utrolig stor fan av ham. Han får vanskelige ting til å se lekende lett ut.

Om Harry Kane: – Han har vi pratet nok om. Alle vet om kvalitetene hans, og han er ikke akkurat blitt dårligere de siste årene. Han er bare blitt mer komplett. Nå har de også flere som bidrar med mål, en snakker ikke bare om Kane hver eneste helg.

Alli skadet

Når Tottenham møter Wolverhampton klokken 16.00 på hjemmebane i dag, kan det bli fjerde gang for sesongen at de fire angrepsstjernene starter samtidig. Det står etter alt å dømme på Dele Allis form.

Han pådro seg en skade mot Everton, og skal testes før kamp.

Nettstedet Football London spår følgende ellever (4-2-3-1): Lloris - Trippier, Sánchez, Alderweireld, Davies - Winks, Sissoko - Son, Alli, Eriksen - Kane.

PS: Snart må Pochettino belage seg på å stå uten et av angrepsessene sine. Heung-Min Son skal etter planen slutte seg til Sør-Koreas landslagstropp etter kampen mot Manchester United 13. januar for å delta i Asiamesterskapet.

Se Tottenham-Wolverhampton på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra klokken 15.30!