HEKTET: NIna Haver-Løseth hektet og skadet kneet i Semmering.
HEKTET: NIna Haver-Løseth hektet og skadet kneet i Semmering. Foto: Skjermdump NRK

Haver-Løseth hektet stygt

Nina Haver-Løseth fikk en kjedelig slalåmdag i østerrikske Semmering. Den norske alpinisten tok seg til kneet etter å ha gått «på trynet» nederst i løypa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske Mikaela Shiffrin ledet ikke overraskende da Haver-Løseth startet som sjette slalåmkjører i lørdagens verdenscuprenn.

Sunnmøringen åpnet litt reservert og tapte mye tid nedover. Hun var 1,34 sekund bak Shiffrin ved siste mellomtid før det gikk galt i en av de siste portene før mål.

Haver-Løseth hektet i en port, mistet den venstre skien og krasjet inn i flere andre porter. Hun slo det høyre kneet hardt inn i en av portene og ropte av smerte. Hun kom seg imidlertid opp og gikk ut av målområdet med støtte av medisinsk personell mens hun smilte tappert.

Suveren

Shiffrin var det som vanlig ingen som klarte å nærme seg. Den amerikanske verdenscuplederen hadde 0,48 sekunds forsprang til toer Petra Vlhová etter én omgang, og hun vant til slutt 0,29 sekund foran slovaken.

Sveitseren Wendy Holdener ble nummer tre, 0,38 sekunder bak Shiffrin.

Shiffrin har nå plukket 1034 poeng i verdenscupen sammenlagt, og hun ligger dermed 466 poeng foran toer Vlhová (568). Ragnhild Mowinckel er treer totalt med 396 poeng.

Holtmann imponerte

Mina Fürst Holtmann kjørte seg opp åtte plasser i annen omgang og ble best av de norske kvinnene på 9.-plass. Hun ble frakjørt med 3,16 sekunder, men tapte kun fem hundredels sekund til vinneren i finaleomgangen.

Kristin Lysdahl ble nummer 20 i slalåmrennet, mens Kristine Gjelsten Haugen endte på 24.-plass. Maren Skjøld, som lå på 27.-plass, kjørte ut i annen omgang.

Foruten Nina Haver-Løseth forsvant Thea Louise Stjernesund ut av konkurransen i første omgang.

(©NTB)