ULYKKE: Ulykken skjedde da en bil kom over i motsatt kjørefelt og havnet på en gangvei i Kjølsdalen i Eid kommune.
ULYKKE: Ulykken skjedde da en bil kom over i motsatt kjørefelt og havnet på en gangvei i Kjølsdalen i Eid kommune. Foto: Frode Sunde / TV 2

to kvinner påkjørt og drept:

Siktet mann i 50-årene ute av stand til å forklare seg

KJØLSDALEN (TV 2): Politiet i Nordfjordeid forsøkte fredag å gjennomføre avhør av mannen i 50-årene som er siktet for uaktsomt drap, men på grunn av mannens tilstand ble avhøret avbrutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld ble Anne Elise Sæthre (63) og Marit Johanne Røed Sundal (57) påkjørt og drept da de var ute og gikk på en gangvei ved riksvei 15 i Kjølsdalen i Eid kommune.

Ulykken skjedde da en bil kom over i motsatt kjørefelt, og havnet på en gangvei.

Begge to kvinnene ble erklært døde av helsepersonell på stedet.

Avhør avbrutt

En mann i 50-årene ble fredag siktet for uaktsomt drap. Ifølge NTB er det ikke tatt ut en formell siktelse mot mannen, men han er siktet for å ha forvoldt de to kvinnenes død i trafikken.

Mannen ble lettere skadet i påkjørselen. Fredag formiddag ble det forsøkt gjennomført avhør av den siktede, men på grunn av mannens tilstand ble avhøret avbrutt.

– Politiet forsøkte å gjøre et formelt intervju med ham, men dette har gått inn på min klient både fysisk og psykisk. Han fikk råd av meg til ikke å forklare seg videre, sier mannens forsvarer Oscar Ihlebæk til TV 2.

– Svært hardt

Ifølge forsvareren vil det bli gjort et nytt forsøk i morgen.

– Dette er tøft for ham, og det har gått svært hardt inn på min klient. Å forårsake to voksne menneskers død er tøft, det kan alle skjønne, sier Ihlebæk.

MINNESTUND: Innbyggerne i Kjølsdalen var samlet til minnestund i Kjølsdalen kyrkje fredag formiddag.
MINNESTUND: Innbyggerne i Kjølsdalen var samlet til minnestund i Kjølsdalen kyrkje fredag formiddag. Foto: Mathias Ogre / TV 2

Fredag ettermiddag ble det avholdt minnestund for de to kvinnene i Kjølsdalen kyrkje. Ordfører i Eid kommune, Alfred Bjørlo, forteller til TV 2 at det var en sterk opplevelse.

– Det var en nærmest fullsatt kirke som var samlet i sorg etter en hendelse som er helt ubegripelig for oss alle. Men det gjorde godt å samles på denne måten, sier Bjørlo.

Ifølge ordføreren var de to avdøde kvinnene en sentral del av det lille bygdesamfunnet.

– Begge kvinnene var familiefolk og kom fra Kjølsdalen. De hadde et stort nettverk rundt seg, og var aktive i en bygd med et sterkt og aktiv bygdemiljø. Dette påvirker og berører alle, sier han.