PÅ BEDRINGENS VEI: Alex Oxlade-Chamberlain kan bli spilleklar allerede denne sesongen.
PÅ BEDRINGENS VEI: Alex Oxlade-Chamberlain kan bli spilleklar allerede denne sesongen. Foto: Jason Cairnduff

Klopp med gladmelding: – Han er foran skjema

Mye tyder på at Alex Oxlade-Chamberlain kan returnere til fotballbanen tidligere enn forventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Arsenal på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra klokken 18.00

– Det er overraskende, men det ser virkelig bra ut. Han trente på fotballbanen og fra første steg så han ut som seg selv, kunne Liverpool-manager Jürgen Klopp fortelle under dagens pressekonferanse.

Dermed kan Alex Oxlade-Chamberlain bli å se i Liverpool-drakten i løpet av sesongen.

– Hvis du ser på øktene han har nå, ser det ut som han er spilleklar allerede. Det er han selvfølgelig ikke, men dette gir et løft til hele spillergruppen. Han er en viktig del av laget, fortsetter Klopp.

Det var i Champions League-oppgjøret mot Roma i april at Liverpool-spilleren pådro seg en alvorlig kneskade, og måtte senere opereres.

Det var lenge usikkert hvor alvorlig skaden var, men i sommer kom beskjeden om at Oxlade-Chamberlain trolig var ute hele sesongen.

– Han er foran skjema, og det er selvfølgelig gode nyheter. Vi skal ikke presse på for mye, men vil heller ikke holde han tilbake, sier Klopp.

– Hvis han fortsetter å gjøre fremskritt slik som han har gjort de siste ukene vil han kunne spille Premier League-fotball igjen allerede denne sesongen.

Med eller uten Oxlade-Chamberlain, Liverpool har vært i storform denne sesongen og topper ligaen seks poeng foran Tottenham. Men Liverpool-manageren tar ikke lett på oppgaven som venter dem når Arsenal gjester Anfield lørdag.

– Kontringsspillet deres er helt enormt. I tillegg har de to fantastiske spisser i Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette. De er i det hele tatt et veldig godt lag, sier han.

Klopp må også klare seg uten James Milner. 32-åringen vil etter planen være spilleklar til møtet med Manchester City 3. januar. I tillegg er Dominic Solanke og Joe Gomez ute.