Rekordkjøpet herjet: – En av ligaens mest elegante

West Hams nye yndling Felipe Anderson snudde til seier mot Southampton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton - West Ham 1-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Et skadeplaget West Ham fikk med seg alle tre poengene fra St. Mary's med 2-1-seieren over Southampton torsdag kveld.

Hovedrollen spilte Felipe Anderson, mannen som West Ham betalte rekordsummen 375 millioner kroner for til Lazio før sesongen.

– Han drev sin egen idrett. Det var rett og slett enormt å følge mannen, sier TV 2s fotballkommentator Endre Olav Osnes.

– Han hadde en marerittstart i West Ham, men du ser hvilken kvalitetsspiller han er, sier TV 2s Premier League- ekspert og tidligere West Ham-angriper Trevor Morley.

Nathan Redmond sendte Southampton i ledelsen fem minutter ut i andreomgang etter at Angelo Ogbonna taklet ballen i hånden på vingen.

– En av de mest elegante

Så var det duket Anderson. Først hamret han inn utligningen, før han avsluttet en strålende kontring med en iskald avslutning til 2-1.

– Det er en av Premier Leagues mest elegante fotballspillere. Han er rett og slett så elegant å se på, sier Endre Olav Osnes.

Anderson har scoret åtte mål på 19 ligakamper denne sesongen, sju av dem på de siste ni kampene.

– For en signering han har vært. Han kom for rundt 40 millioner pund fra Lazio på en fireårskontrakt. Det koster å kjøpe slike kvalitetsspillere. Han har ikke skuffet, sier Endre Olav Osnes.

Midtveis i andreomgang var Anderson nær ved å notere seg for en målgivende pasning, men Lucas Pérez' forsøk gikk like utenfor.

– Tryllekunstneren Felipe Anderson. Måten han dribler på er fantastisk å se på, sier TV 2s kommentator.

Moi fikk sluttminuttene

I sluttminuttene var Anderson nær ved å score hat trick, men den frekke avslutningen i nærmeste hjørnet ble reddet av Alex McCarthy.

West Ham-keeper Lukasz Fabianski hadde også en viktig redning da han stoppet Mario Lemina fra å sette inn 2-2.

Southampton ville ha straffespark da Jan Bednarek ble holdt av Declan Rice, men forsvarsspilleren fikk ingenting av dommer Craig Pawson.

Mohamed Elyounoussi var tilbake i kamptroppen etter skade. Nordmannen var Southamptons siste bytte da han kom inn i det 87. spilleminutt.

West Hams 2-1-seier betyr at London-klubben går opp på niendeplass i Premier League. Southampton er nummer 15 med tre poeng til nedrykk.