SKANDALESCENER: Kalidou Koulibaly ble utvist mot Inter 2. juledag, og skal ha blitt utsatt for rasistiske tilrop fra tribuneplass i Milano.
SKANDALESCENER: Kalidou Koulibaly ble utvist mot Inter 2. juledag, og skal ha blitt utsatt for rasistiske tilrop fra tribuneplass i Milano. Foto: Marco Bertorello/AFP

Napoli ville stoppe kampen etter rasistiske tilrop – Inter-tilhenger død etter påkjørsel

Inter må spille bak lukkede dører etter skandalescenene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inter-Napoli 1-0

Ledelsen i Serie A har bestemt at Inter må spille to hjemmekamper uten publikum som følge av de rasistiske tilropene mot Napolis Kalidou Koulibaly.

Milano-laget klarte ikke å holde styr på sine fans i onsdagens toppkamp i den italienske ligaen. Det ble flere ganger laget «apelyder» i retning den senegalesiske midtstopperen.

Inters to neste hjemmekamper i Serie A spilles mot Sassuolo og Bologna.

Koulibaly utvist

Napoli-trener Carlo Ancelotti sier han tre ganger ba om at kampen mot Inter 2. juledag skulle stoppes på grunn av rasistiske rop mot senegalesiske Kalidou Koulibaly.

Napoli gikk på et tungt overtidstap 0–1 borte mot tabelltreer Inter i Milano, og den senegalesiske forsvareren Kalidou Koulibaly var en av to Napoli-spillere som ble utvist i kampen.

Koulibaly fikk først gult kort for takling av Matteo Politano, deretter ble han sendt rett av banen da han klappet sarkastisk for det gule kortet. Så scoret Inter vinnermålet på overtid.

– Vi ba tre ganger om at kampen skulle stanses
Etter kampen sa Napoli-klubbens trener at de igjen opplevde rasisme mot Koulibaly. Blant annet skal hjemmepublikummet på tribunene gjentatte ganger ha laget apekattlyder mot 27-åringen.

– Vi ba tre ganger om at kampen skulle stanses, og det ble gjort tre kunngjøringer, men kampen fortsatte, sier Ancelotti.

Treneren sier mobbingen gjorde spilleren hans irritabel.

– Han er vanligvis en rolig og profesjonell spiller, men det var disse lydene der gjennom hele kampen. Neste gang stopper vi bare å spille, selv om de regner det som at vi gir oss, sier Ancelotti.

– Jeg er stolt av hudfargen min
Det er langt ifra første gang en Serie A-kamp preges av rasistiske tilrop. Mario Balotelli opplevde det flere ganger i løpet av sin tid i hjemlandets øverste divisjon.

Senest i oktober ble Juventus ilagt bot på i underkant av 95.000 kroner og måtte stenge av deler av stadion etter rasistisk oppførsel blant fansen, også da rettet mot Koulibaly.

– Jeg beklager tapet og mest av alt at jeg gikk fra brødrene mine. Uansett, jeg er stolt av hudfargen min. Av å være fransk, senegalesisk, napolitansk: en mann, skriver Koulibaly på Twitter etter onsdagens kamp.

Inter-tilhenger død etter påkjørsel, fire mann stukket med kniv

Rasismeskandalen var ikke det eneste negative som oppstod i kjølvannet av onsdagens storoppgjør. En Inter-fan mistet torsdag tragisk livet etter han ble overkjørt av en bil før kampen mot Napoli. Han ble bare 35 år.

Kjøretøyet skal ha tilhørt Napoli-tilhengere, skriver Football Italia. Før oppgjøret i Milano ble også fire Napoli-fans stukket med kniv.

(©NTB/TV 2)