Slik har Solskjær forvandlet United på rekordtid: – Du endrer et tankesett

Manchester Uniteds manager spøkte med pressen og fortalte om de små detaljene han jobber med. TV 2s ekspert snakker varmt om nordmannens smilende tilnærming.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Huddersfield 3-1

– Sjefen spurte hvordan dere har det, hvis dere savner ham?

Slik startet Ole Gunnar Solskjær sin pressekonferanse etter hjemmedebuten mot Huddersfield 2. juledag, og skapte umiddelbart en lystig atmosfære med journalistene på Old Trafford.

Se hele pressekonferansen i vinduet øverst!

Referansen til Sir Alex Ferguson var tydelig, og samsvarte med den tilnærmingen nordmannen har hatt helt siden han for en drøy uke siden fikk sjefsansvaret i klubben han selv representerte i elleve år som spiller.

Etter 8-2 og seks poeng på to kamper har Solskjær levert den tallmessig beste starten på en managerkarriere noensine på Old Trafford, og på pressekonferansen etter 3-1-seieren onsdag presiserte han hva som er hans viktigste arbeidsmetoder.

– Du endrer et tankesett. Jeg vil at mitt lag skal spille på en bestemt måte, og du gir dem små pekepinner her og der. Det er et arbeid som pågår. Det vil ta tid for spillere å gå fra en manager og til en finjustering med meg. Vil vil forbedre oss etter hvert som tiden går, sa Solskjær.

Rent spillemessig er det liten tvil om at spillerne hos de røde djevlene får mer frihet til å angripe, eksemplifisert med betydelig større offensive bidrag fra de to backene i Solskjærs forsvarsfirer.

– Jeg vil at backene skal angripe. Slikt er det mer og mer av i moderne fotball. Det er viktig å få backene til å fly, sa Solskjær om den saken.

TV 2-ekspert svarer på hva som er magien
Simen Stamsø-Møller er blant dem som hyller den nye Manchester United-sjefen for måten han har tilnærmet seg jobben på. For hva er egentlig Solskjærs magi?

– Foreløpig så er det væremåten hans. Humøret og væremåten. Jeg har møtt ham, og jeg har møtt José Mourinho. Jeg har sittet i et rom i en intervjusetting med Mourinho, og det er ikke så veldig hyggelig. Han kan sikkert for all del være bra, men han har aldri et smil på lur når han skal være alvorlig. Det har Solskjær. Det virker som om at han alltid kan smile, og det var det det laget trengte nå, sier TV 2s fotballekspert, før han presiserer at motstanden også har vært svak.

– De trengte humør, de trengte gleden av å spille fotball. Og så har de møtt to ganske dårlige lag. Det har vært en gave til Solskjær og til laget, og de to tingene i sum blir veldig bra.

Hyllet laget på spørsmål om seg selv
Solskjær fikk onsdag selv spørsmål om hvordan det føltes å være tilbake som sjef på Old Trafford, men også da journalistene forsøkte å få det til å handle om ham selv, benyttet han først muligheten til å skryte av laget sitt.

– Når du stoler på laget du setter utpå, og fokuserer på kampen, er du ikke like anspent. Det var spesielt å gå ut der og høre publikum synge sangen min igjen. Normalt så startet den etter at jeg scoret mål, men nå kom den idet jeg gikk ut på banen. Det gjør en stolt, og forhåpentligvis er familien min og familien min som satt og så på hjemme i Norge også stolte. Det var en stor dag, og en jeg aldri vil glemme. Jeg vil aldri glemme disse to kampene, sa Solskjær.

Også overfor TV 2 presiserte nordmannen at onsdagens begivenheter var noe utenom det vanlige.

– Man er stolt og ydmyk. Det var spesielt. Men jeg var overraskende rolig. Det var omtrent som i gamledager som spiller. Men det er enklere som spiller, sa han umiddelbart etter kampslutt.

Kan gjøre som Drillo
Nå tror TV 2s ekspert at det ikke er utenkelig at Solskjær kan gjør som sin tidligere landslagssjef Egil Olsen gjorde i sin tid. Drillo var i utgangspunktet kun vikarierende landslagssjef for Norge, men fikk en strålende start i sin første kamp med 6-1-seier over Kamerun i en treningskamp, og fikk en flyvende start som preget resten av oppturen. Senere ble han permanent sjef, og stablet på beina et norsk landslag som nådde det som tidligere var ansett som uoppnåelige høyder på 90-tallet.

– Ja. Det tror jeg. Dette er jo foreløpig ferskt, og man må jo tenke en kamp av gangen og at dette er på kort sikt. Men det virker jo som om supporterne elsker det de ser nå, og så lenge de gjør det, så har han gode sjanser til å bli utover det som er planen. Jeg tror ikke det kommer til å skje bare utifra disse to kampene her, men hvis det fortsetter? Hvorfor ikke? spør Stamsø-Møller retorisk.

PS! Neste hinder for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United heter Bournemouth. Søndag kveld kan hans lag ta sin tredje strake seier i Premier League.

Se kampen på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag 17.30!