STJÅLET: Fyrverkeri verdt flere 100.000 kroner ble onsdag kveld stjålet fra en container i Sandefjord.
STJÅLET: Fyrverkeri verdt flere 100.000 kroner ble onsdag kveld stjålet fra en container i Sandefjord. Foto: Gfoto/Geir Eriksen

Fyrverkeri verdt flere 100.000 kroner stjålet

Politiet ber folk ta kontakt dersom de har opplysninger som kan være av interesse, etter at fyrverkeri ble stjålet fra en container i Sandefjord onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding klokken 23 onsdag kveld melding om tyveri av fyrverkeri for store verdier.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, André Kråkenes, sier til TV 2 at innbruddet i den aktuelle containeren har skjedd mellom julaften og meldetidspunktet.

– Det er tre - fire paller som er borte, så det er fyrverkeri for noen 100.000 kroner som er stjålet, forteller han.

Ønsker tips

Politiet vet ikke om hensikten til de som står bak er å fyre av tyvgodset selv eller å selge det videre, men operasjonslederen har noen forholdsregler publikum kan følge for å forsikre seg om at fyrverkeriet man kjøper er lovlig.

– Fyrverkeri skal selges fra lovlige salgssteder. Så opplever man å bli tilbudt fyrverkeri fra privatbolig eller fra folk på gaten som ikke har lovlig salgssted, skal man være obs, sier han og legger til:

– Og man må gjerne ringe oss hvis man ser noe som kan være av interesse.

Selges kun hos forhandler

Brannvesenet har også lagt ut en Twitter-melding hvor de ber folk ta kontakt med politiet hvis de får tilfeldige tilbud om fyrverkeri.

«Fyrverkeri selges kun hos forhandlere, godkjent etter søknad av det lokale brannvesenet – ingen andre steder,» heter det i Twitter-meldingen.

Også på Ormåsen i Øvre Eiker i Buskerud ble det oppdaget at tyver hadde brutt opp en konteiner med fyrverkeri i løpet av jula. Her var det stjålet varer til en verdi av om lag 30.000 kroner, melder avisa Eikernytt.

(NTB/TV 2)