Liverpool utropes til nye favoritter: – De har aldri vært i nærheten av dette

TV 2-eksperter er mektig imponert over serieleder Liverpool denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har vunnet sine to siste kamper, samtidig som Manchester City har tapt for både Crystal Palace og Leicester.

Se hvordan Liverpool spilte ut Newcastle på Boxing Day i videovinduet øverst!

Nå har Jürgen Klopp rødkledde menn sju poeng ned til regjerende seriemesterne, mens Tottenham har sneket seg mellom og er nærmest, seks poeng bak Liverpool.

– Plutselig er Liverpool favoritter til å vinne Premier League, sier Simen Stamsø-Møller.

TV 2s ekspert mener Liverpool, som møter Arsenal og Manchester City i de to neste kampene, aldri ha vært bedre i hans levetid.

– De fleste i min generasjon er Manchester United-fans. Jeg har aldri opplevd Liverpool så bra som dette her. De har aldri vært i nærheten av dette. Liverpool har vært tittelutfordrere tidligere også med veldig bra lag, men ikke like gode, solide eller komplette, sier 30 år gamle Stamsø-Møller.

Liverpool har ikke vunnet seriemesterskapet siden 1989/90-sesongen.

– Du kjenner sulten blant Liverpool-fansen. Det har vært så lang tid uten å vinne. Det har vært en miks av andre land som har vunnet, men mye Manchester United, som er naboen rett borti gaten. Det var de som tok hegemoniet, og det svir noe sykt. Skulle de greie å ta det tilbake denne sesongen, er det nesten så jeg unner dem. Det har vært mange år med smerte, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Liverpool-Arsenal på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag klokken 18.30.

Guardiola: – De er bedre enn oss

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil imidlertid ikke høre tittelsnakk ennå.

– Vi spiller mot City om åtte dager, så hadde jeg vært i City, hadde jeg tenkt at det bare er fire poeng. Vi spiller mot Arsenal i mellomtiden, så avstanden betyr ikke noe. Det er viktig for oss å legge oss på et høyt nivå, sier tyskeren, som mener det er flere lag i tittelkampen enn Manchester City og Liverpool.

– Tottenham flyr for tiden. De hadde en vanskelig summer. Ikke på grunn av at de ikke signerte noen, men fordi de hadde mange spillere som spilte fantastisk i VM. Nå har de inne i en virkelig god periode. Chelsea og Arsenal kommer også til å vinne, så det blir et tittelløp helt frem til siste runde. Vi er en del av det, og det er det viktigste. Vi leder, men det er bare akkurat nå. Det er en god grunnmur for resten av sesongen, sier Klopp.

Forrige sesong vant Manchester City hele 19 poeng foran Manchester United. Ned til Liverpool på fjerdeplass var det 25 poeng.

– Forrige sesong var det stor avstand, men denne sesongen er Liverpool og Tottenham veldig gode. Vi er ferdige med første halvdel av sesongen. Vi har nok poeng til å vinne, men for øyeblikket er de bedre enn oss. Fotball er fascinerende og uforutsigbart. Folk sier at det var lett for oss forrige sesong, men det var veldig vanskelig, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Liverpool er i likhet med Manchester City og Tottenham klare for åttedelsfinale i Champions League. Bayern München venter over to oppgjør i februar og mars for Liverpool.

Stamsø-Møller: – Alle blir bedre

De siste ti årene har Liverpool ledet Premier League til jul to ganger – både i 2008/09- og 2013/14-sesongen. Det er også de eneste to sesongene ligalederen på den tiden ikke har stått igjen med ligamester ved sesongslutt.

– Da har de ikke hatt så stor stall. De har mange å bytte på nå, og du ser Klopp har rotert og gjort bytter. Han har vært flink til å hente de riktige brikkene laget har manglet. De hadde et godt angrep, men de har fått ny keeper i Alisson Becker, ny midtstopper i Virgil van Dijk og ny venstreback i Andrew Robertson, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Simen Stamsø-Møller er mektig imponert over arbeidet til Klopp.

– Den jobben han har gjort hele veien har vært systematisk. Nå ser der utrolig bra ut. Alle blir bedre under Klopp. Vi tenkte: «Shaqiri, hva skal han tilføre?». Han tilfører masse. Med Fabinho er de blitt enda bedre. Med Alisson er de blitt bedre. Med van Dik er de blitt mye bedre, sier han.

Liverpool er det eneste laget i Premier League som ikke har tapt denne sesongen. Bare tre ganger har Merseyside-klubben spilt uavgjort.

– Manchester City hadde 55 poeng på samme tid i fjor (Liverpool har 51 poeng). Da snakket man om tidenes beste lag i Premier League og engelsk fotball. Liverpool imponerer veldig. Det er veldig mange som bidrar. Det er ikke bare Salah og de der fremme, det er hele laget, sier Stamsø-Møller.

– De er vanvittig gode. Det er et superlag. At de skulle være sånn her ved halvspilt sesong, hadde de færreste trodd, men de blir bare bedre og bedre, fortsetter TV 2s fotballekspert.