Ny smell for City: – De smelter foran øynene våre

Leicester stakk av med alle poengene, mens City gikk på sitt tredje tap for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester - Manchester City 2-1 (1-1)

Se sammendraget i vinduet over.

Lørdag tok Leicester en sterk seier over Chelsea. På selveste Boxing Day tok de alle poengene i møtet med Manchester City.

City ligger nå på en tredjeplass, ett poeng bak Tottenham og syv poeng bak serieleder Liverpool.

Leicester klatret opp på en syvendeplass.

– 3. januar møtes City og Liverpool. Vinner Liverpool den, er de ti poeng foran, men det er én kamp imellom. City er bookmakernes favoritt til å vinne Champions League denne sesongen. City smelter foran øynene våre, sier TV 2s ekspert Erik Thorstvedt.

– Vi har tapt to kamper som vi ikke skal gjøre når vi kjemper om seriegullet. Det er mange kamper igjen, og det er matematisk mulig, men vi er nødt for å være bortimot perfekt fra nå av, sier Citys Bernardo Silva til BBC Sports.

Tam start - City i ledelsen

City slet med å få fart på sakene de første ti minuttene av kampen. Det gikk rett og slett trått med de blåkledde, det til tross for at de soleklart hadde mest ballbesittelse.

Men å få ballen i mål skulle vise seg å ikke være en del av problemet, for etter 14 minutter sto det Leicester 0 og City 1 på resultattavlen.

Sergio Agüero fikk servert til Bernardo som var på løp mot mål. Alene med keeper gjorde han ingen feil og satte ballen kaldt i mål bak Kasper Schmeichel.

Albrighton svarte umiddelbart

Etter scoringen viste City langt mer offensive takter, men Leicester viste at dem skulle man ikke undervurdere.

Fire minutter tok det før Marc Albrighton headet inn utligningen for hjemmelaget, og plutselig var stemningen i taket på King Power Stadium.

Nesten for Leicester

Utover i omgangen falt tempoet igjen og det manglet noe kreativitet hos City. Dermed var det heller ikke vanskelig for Leicester å henge med gjestene.

Like før pause hadde Leicester en gylden mulighet til å ta ledelsen. Hamza Choudhury fikk ballen like foran City-målet, men Ederson vartet opp med en viktig redning.

Hjemmelaget fortsatte å angripe frem til pause og det virket som at det var de som hadde mest futt i beina. Det resulterte i en frustrert Pep Guardiola på sidelinjen.

Men til tross for et økt press fra Leicester like før pause, slapp City-manageren med skrekken, og det endte 1-1 etter de første 45 minuttene.

Leicester i ledelsen

City virket noe friskere i beina etter pause, men det gjorde også Leicester. Det første kvarteret av andreomgang var likevel uten de helt store farlighetene foran noen av målene.

TAP: Pep Guardiola hadde ikke mye å glede seg over etter Boxing Day.
TAP: Pep Guardiola hadde ikke mye å glede seg over etter Boxing Day. Foto: Carl Recine

Leicester viste solide takter i forsvaret, og brøt flere av Citys angrep. Hjemmelaget gjorde det rett og slett vanskelig for Guardiola og co.

Leicester vartet opp med flere angrep, men manglet det siste lille for å få ballen i nettmaskene.

Helt til det 81. spilleminutt.

Ricardo Pereira smelte til fra rundt 16 meter og Ederson i City-målet var sjanseløs. 2-1 til Leicester med ti minutter igjen på klokken.

Rødt kort til Delph

Fem minutter senere hadde Leroy Sané en stor mulighet til å utligne for City, men skuddet gikk like over mål.

Deretter gikk ettermiddagen fra vondt til verre for City.

Fabian Delph kastet seg inn med en takling i knehøyde og dommer Mike Dean trakk opp det røde kortet. Dermed så det svært mørkt ut for City.

Det endte 2-1 til Leicester og City gikk på sitt tredje tap for sesongen. Med Liverpool seier over Newcastle begynner luken opp til serielederen å bli stor for City.

– Liverpool og Tottenham fortjener det. De vinner kamper og det gjør ikke vi. Avstanden er økt. Forrige sesong hadde vi en stor avstand, denne sesongen er Liverpool og Tottenham veldig god. Vi er ferdig med første halvdel av sesongen, vi har nok poeng til å bli vinnere, men de andre lagene tar flere. De er bedre enn oss for øyeblikket. Fotball er fascinerende, uforutsigbart. Folk sier at det vi gjorde forrige sesong var enkelt, det var veldig vanskelig, sier Manchester City-manager Pep Guardiola til BBC Sports.