Lovren-suser startet Liverpool-målfest - lekte seg til storseier på tabelltoppen

Premier League-lederen lot seg ikke stoppe av gamlesjefen på 2. juledag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene øverst!

Liverpool-Newcastle 4-0

Liverpool stormer videre på toppen av Premier League-tabellen.

2. juledag var det Newcastle og gamlesjefen Rafa Benitez som stod på motsatt banehalvdel for de røde, men Jürgen Klopps mannskap var så å si aldri truet.

Dejan Lovren, Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri og Fabinho scoret målene i det som til slutt ble en 4-0-seier for ligalederen.

Samtidig tapte Manchester City for andre kamp på rad. Dermed er avstanden nå på sju poeng til de lyseblå, mens Tottenham er ny toer i Premier League etter sin 5-0-seier over Bournemouth. Avstanden ned dit er seks poeng for Jürgen Klopps Liverpool.

– Plutselig er Liverpool favoritter. Det var veldig jevnt mellom Liverpool og Manchester City, men denne dagen er monumental, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller etter kampslutt 2. juledag.

Slik var kampen: Tre bytter for Liverpool
Før kamp handlet mye om hvilke endringer som var gjort i det tøffe juleprogrammet, og Klopp rullerte på sin tropp og gjorde tre bytter.

Trent Alexander-Arnold, Xherdan Shaqiri og Georgino Wijnaldum var inne i kamptroppen sammenlignet med 2-0-seieren over Wolves fredag, mens Naby Keïta, Fabinho og en hamstringskadet James Milner var ute fra den lagoppstillingen.

Det var også gjestene som kom best ut, og skapte oppgjørets første store sjanse. Matt Ritchie slo inn fra venstre og fant Joselu, som fikk heade umarkert fra kloss hold. Utrolig nok gikk spanjolens forsøk utenfor mål.

– Det er nesten ikke til å tro. Det er en relativt åpen heading, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Nydelig Lovren-avslutning til 1-0
Kun tre minutter senere satt den på motsatt side, da Lovren dunket inn 1-0-målet. Jamaal Lascelles mislyktes med sitt forsøk på å avklare, og skapte i stedet kun en perfekt målgivende pasning til Liverpool-stopperen. Kroaten klinket til på halv volley, og leverte et prosjektil som føk i nettet bak Martin Dúbravka.

– Han hamrer inn sitt første mål for sesongen. Det er en herlig avslutning. En nydelig avslutning, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller da han oppsummerte omgangen i Premier League-studio i pausen.

– De skuddene der går som regel over. I ni av ti tilfeller. Så det er et kjempebra treff, og godt gjort å holde den nede, la kollega Erik Thorstvedt til.

Scoringen stoppet noe av Newcastles tidlige sjarmoffensiv, og utover i 1. omgang uteble de store sjansene på begge sider av banen. Nærmest var Xherdan Shaqiri med et frispark minuttet før pause, men sveitserens variant ble slått til hjørnespark av en parat slovak i Newcastle-buret.

Liverpool-straffe like etter pause
Før halvannet minutt var spilt av 2. omgang fikk Liverpool straffesparket som langt på vei avgjorde kampen. Mohamed Salah gikk i bakken i duell med Paul Dummett og Jamaal Lascelles. Reprisene viste at førstnevnte hadde dratt ham i armen, men at Liverpool-stjernen allikevel falt lett.

Egypteren tok selv straffesparket, og satte iskaldt 2-0 i nettet med sin tolvte ligascoring for sesongen. Det var første gang Liverpool scoret på et straffespark på Anfield i Premier League siden november 2016, kunne kommentator Osnes opplyse om.

Fem minutter senere var det nære ved at de røde satte sitt tredje for dagen. Lascelles slo en grusom feilpasning til Xherdan Shaqiri, som foret Sadio Mané, men senegeleseren klarte ikke verken å score eller finne en lagkamerat i situasjonen.

Shaqiri avgjorde kampen - Fabinho pyntet med sitt første
Liverpools tredje skulle imidlertid komme, da de røde drøyt ti minutter før slutt avgjorde kampen. Momentumet var enormt for Klopps mannskap, som rett og slett utmanøvrerte gjestene fullstendig på fart, kraft og antall spillere i bevegelse rundt sekstenmeteren. Trent Alexander-Arnold fant til slutt Xherdan Shaqiri med et flott innlegg, og sveitseren kunne bare løpe ballen i det tomme målet til 3-0

– De henger så vanvittig i stroppene etter det angrepet der, Newcastle-spillerne, sa TV 2-kommentator Osnes.

Fem minutter senere var det Fabinhos tur til å tegne seg i protokollen. Et flott hjørnespark fra Salah ble møtt av brasilianerens hode ved nærmeste stolpe, og dermed var hans første scoring for de røde et faktum.

Seieren betyr at Liverpool holder stand i toppen, før de to neste kampene som blir svært avgjørende i toppstriden for laget som jager sin første ligatittel siden 1990. Det er nemlig to gigantkamper, som kan avgjøre mye.

– 3. januar møtes City og Liverpool. Vinner de den, er de ti poeng foran, men det er én kamp imellom. City er bookmakernes favoritt til å vinne Champions League denne sesongen. City smelter foran øynene våre, sier Erik Thorstvedt etter kampene til både Liverpool og Manchester City er ferdigspilte på Boxing Day.

Se hva Liverpool-manager Jürgen Klopp sa etter kampslutt i videovinduet nederst:

Dette sa Klopp etter storseieren på Boxing day: