Vidunderbarnets volley holdt ikke - Fulham rotet bort seieren i sluttminuttene

Den store Ranieri-effekten uteblir fremdeles for et Stefan Johansen-løst Fulham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene øverst!

Fulham-Wolverhampton 1-1

Fulham lå an til å ta sin andre seier under Claudio Ranieris ledelse, men klarte ikke å holde ut i sluttminuttene hjemme mot Wolverhampton.

Gjestenes Romain Saïss utlignet da drøyt fem minutter gjenstod av oppgjøret, og dermed er Ranieris lag fremdeles under nedrykksstreken.

Scoringen var marokkanerens første i Premier League, og nektet supertalentet Ryan Sessegnon æren av å bli matchvinneren.

18-årige Sessegnon satte nemlig inn 1-0-målet drøyt ti minutter tidligere, da et frispark ble slått inn i feltet, og Alfie Mawson vant i luften. Wolves-keeper Rui Patricio fikk kun halvveis avverget i den påfølgende duellen, og nedfallfrukten havnet hos Sessegnon som på hel volley banket til.

Skuddet suste forbi alle de tre Wolves-forsvarerne som forsøkte å redde på streken, men gikk opp i tverrliggeren og ut igjen på banen. Det var imidlertid ingen tvil om at ballen var inne, og stortalentet kunne juble for sin andre scoring for sesongen.

– Det er ikke noe kjempetreff han får, men det holder jo i massevis, sa TV 2s kommentator Espen Ween da scoringen var et faktum.

Vidunderbarnets første på hjemmebane i Premier League
Sessegnon scoret sitt første mål i Premier League mot Cardiff i et 2-4-tap tidligere i høst, men dette var altså hans første på hjemmebane på øverste nivå. Supertalentet leverte hele 15 scoringer i forrige sesongs opprykkssesong fra Championship. Det gjorde også at han ble nominert til prisen for årets unge spiller i England.

I sommer var han linket til flere av de største klubbene i landet, men han vil bli en dyr mann dersom en overgang skal finne sted. Kontrakten med Fulham går ut sommeren 2020, men ble underskrevet så sent som i fjor sommer, og i høst har det vært rapporter om at de er i gang med forhandlinger om en ny.

Sessegnons scoring kom på et tidspunkt i kampen der Wolves egentlig hadde overtaket, etter at både Cyrus Christie og Aleksandar Mitrovic hadde bommet på store sjanser for vertene i den 1. omgangen.

Mitrovic nære ved å bli helten
Særlig sistnevnte var nære, og da han dro av både Boly og Conor Coady med to lekre skuddfinter like før 40 minutter var spilt, kunne man fått en drømmescoring. Det forsøket reddet imidlertid Patricio i Wolves-buret.

– Han gjør alt rett frem til avslutningsøyeblikket. Det er til å forstå at han holder seg til hodet der, kommenterte Ween da.

Samme Mitrovic kunne også blitt den store helten da han sekunder før klokken bikket 90 minutter var utrolig nære. Et langt utspark fra keeper Rico ble forvaltet på nesten optimal måte, da han slåss seg til en sjanse alene med keeper, men avslutningen som ble levert var for svak, og Conor Coady fikk reddet på streken.

Ingen Johansen i troppen
Dermed endte det 1-1 i Vest-London, for et Fulham-lag som for anledningen var uten Stefan Johansen i troppen. Ranieris lag har dermed elleve poeng etter 19 kamper, og klatrer en plass før Huddersfields møte med Manchester United på Old Trafford senere 2. juledag. Klubbens eneste seier under italienerens ledelse kom i hans første kamp, mot Southampton tilbake i november. Siden den gang har de tatt tre poeng på seks kamper.

Wolverhampton har 26 poeng og slo raskt tilbake på poengfronten. Forrige runde tapte de 0-2 for Liverpool, etter at de før det igjen hadde vunnet tre strake kamper i Premier League og befestet sin posisjon på øvre halvdel av tabellen.