– Solskjær bør bryte løftet sitt

I sitt første intervju som Manchester United-manager varslet Ole Gunnar Solskjær at han kom til å rotere på laget i julen. – Still med samme lag, råder TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På TV 2 fra kl. 15.10: Se Ole Gunnar Solskjærs hjemmedebut!

De røde djevlene er i gang med en svært hektisk periode med fem kamper på to uker.

– For meg som manager er det fantastisk, for du er nødt til å rotere. Da får du sjansen til å se mange av spillerne, sa Solskjær da han ble spurt om juleprogrammet for en uke siden, ifølge Manchester Evening News.

En av avisens spaltister, Ciaran Kelly, mener den midlertidige manageren bør tenke seg godt om før han roterer på laget som skal møte Huddersfield i ettermiddag.

– Solskjær forandret konstant på laget i Cardiff i 2014, men har allerede funnet en vinnerformel i United. Så en lurer på om han ikke kommer til å bryte løftet sitt og stille uforandret, spekulerer Kelly i sin spalte i Manchester Evening News.

– Bare til å pøse på

Han får medhold av TV 2s fotballekspert, Simen Stamsø-Møller.

– Solskjær må ikke gjøre noe. Han må stille med akkurat samme lag, og det både håper og tror jeg at han kommer til å gjøre, sier Stamsø-Møller.

PS: United stilte slik mot Cardiff: 4-3-3: De Gea - Young, Lindelöf, Jones, Shaw - Herrera, Matic, Pogba - Lingard, Rashford, Martial.

Allerede om fire dager venter høstsesongens sensasjon, Bournemouth, på hjemmebane. Da er det mer naturlig å tenke på å rotere, mener TV 2s fotballekspert.

– Spiller de mot Bournemouth som de gjorde mot Cardiff, blir de straffet mye mer. Der kan han ha en litt annen tilnærming og litt rotasjon. Mot Huddersfield er det bare til å pøse på med samme spillere og plan, oppfordrer han.

Varsler angrepsfotball

I bortekampen mot Cardiff spilte de røde djevlene gnistrende angrepsfotball, og scoret fem i en ligakamp for første gang siden Sir Alex Fergusons siste kamp.

I forkant av kampen gir ikke Solskjær noe bort om laguttaket. Men at den offensive tilnærmingen kommer til å stå, hersker det liten tvil om.

– Filosofien om å angripe er en del av grunnmuren til Manchester United. Det er tradisjonen, det er historien, det er sånn vi har lyst til å spille, sier Solskjær i forkant av kampen, ifølge den britiske avisen Mirror.

– Bør se frem til å spille der

Denne sesongen har forventningsfulle United-supportere gang på gang måttet gå slukøret hjem fra Old Trafford.

Bare mot Fulham har de røde djevlene vunnet med mer enn ett mål på eget gress. De har avgitt poeng mot lag som Crystal Palace og Wolverhampton, og de har tapt stort for Tottenham.

Solskjær maner til positivitet foran hjemmedebuten.

– Det blir ikke lett, men jeg ser frem til det. Og jeg tror guttene ser frem til å spille på Old Trafford. Det er nøkkelen. Vi bør se frem til å spille der, mener Solskjær.

– Du vet at du skal spille foran verdens beste supportere. Selvtillit er ikke noe du bevarer i kjøleskapet og kan ta ut. Du får det av gode forestillinger, av treninger og hvordan du føler deg. Du kan aldri sette listen for høyt. Spillerne for denne klubben har store forventninger å leve opp til, fortsetter kristiansunderen.

Avfeier håpet om topp fire

I ligaen er det topp fire som er det store målet for Solskjær. Dit er det imidlertid langt opp. Før den 19. serierunden ligger de åtte poeng bak både Chelsea og Arsenal, som begge har en overlegen målforskjell sammenlignet med United.

Det skal mye til for at kristiansunderen klarer å skaffe dem mesterligabillett, mener TV 2s fotballekspert.

– Da må Manchester United gjøre en veldig god andre del av sesongen, samtidig som to lag som har vært mye bedre enn dem hittil må falle sammen. De har stelt det i stand for seg selv. Jeg blir veldig overrasket dersom de får Champions League-plass, sier Stamsø-Møller.

– Hva er en god sesong for Solskjær?

– Å gjøre det spennende i kampen om topp fire, gi PSG en god kamp og ta det derfra, svarer Stamsø-Møller, før han legger til:

– Å gjøre det gøy for United-fans å gå på kamp igjen. Det er en viktig ting oppi det hele. Det handler ikke bare om titler og fjerdeplasser, men om supporternes forventninger. Så langt har det vært så mye skuffelser, at 2kampen på lørdag nok er og blir et veldig sterkt minne for mange fans.

På TV 2 fra kl. 15.10: Se Ole Gunnar Solskjærs hjemmedebut, Manchester United-Huddersfield!