HJEMME-DEBUT: Onsdag skal Ole Gunnar Solskjær i ilden på Old Trafford. Her fra kampen mellom Molde og Haugesund i November.
HJEMME-DEBUT: Onsdag skal Ole Gunnar Solskjær i ilden på Old Trafford. Her fra kampen mellom Molde og Haugesund i November. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB Scanpix

Tredobling av reiser til Manchester:

– Når 75.000 reiser seg og synger Solskjær-sangen, kjenner han det nok godt inn i hjerterota

Ole Gunnar Solskjær vil få god støtte under sin hjemme-debut onsdag. Salget av reiser til Manchester har eksplodert og den norske supporterklubben er for lengst tom for billetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag forrige uke ble det klart at Ole Gunnar Solskjær skulle bli midlertidig manager i Manchester United.

Bare dager senere slo de røde djevlene Cardiff 5-1 under kristiansunderens ledelse.

Allerede snakker mange om en «Solskjær-effekt» med et mer positivt og optimistisk lag som er tilbake til gamle takter etter José Mourinhos avgang.

Men det er ikke bare Manchester United og supporterne som merker «Solskjær-effekten», det gjør også reiseselskapene, skal man tro Terje Berge, kommersiell direktør i Finn Reise.

– Jeg gikk inn og sjekket tallene på Finn Reise på julaften før Sølvguttene sang julen inn, og da så jeg en eksplosjon i reiser til Manchester, sier han til TV 2.

Det var nettavisen Flysmart24 som først omtalte saken.

Ikke i tvil

Nå har Finn Reise solgt tre ganger så mange reiser til Manchester som på samme tid i fjor, og Berge røper at det er flere tusen nordmenn som i år har kapret billetter til Manchester.

Han er ikke i tvil om hva som er årsaken i den plutselige økningen i reiser til Manchester.

– Det er helt klart en effekt av at Solskjær har blitt ny trener, sier han, og legger til at pågangen har fortsatt det siste døgnet.

Tilfeldig

En av dem som er i Manchester for å se kampen på Old Trafford onsdag er Per Harald Larsen (56). Han er der som reiseleder for Manchester Uniteds norske supporterklubb, og hadde ordnet turen allerede før ansettelsen av Solskjær ble klar.

– Jeg var heldig med den. Hele livet består av overraskelser, og dette var definitivt en av de store, sier han til TV 2, og legger til:

– Det blir en helt annen verden å reise bort og se Solskjærs første kamp i stedet for å se det vi kanskje trodde ville bli en typisk Mourinho-kamp.

Per Harald Larsen er klar for å se Ole Gunnar Solskjær som manager på Old Trafford onsdag.
Per Harald Larsen er klar for å se Ole Gunnar Solskjær som manager på Old Trafford onsdag. Foto: Privat

– Eventyrlig endring

Mens de fleste som reiser med supporterklubben kommer til å varme opp til kampen på pub, må Larsen holde hodet kaldt og billettene i system. Men han henger ikke med hodet av den grunn.

Han skal tross alt få se Ole Gunnar Solskjær tre ut på gressmatta som manager på Old Trafford for første gang.

– Det blir helt magisk å få se det herfra, helt surrealistisk, sier han og legger til:

– Stemningen kommer til å bli kjempebra. Det kommer til å bli Solskjær, Solskjær, Solskjær og enda litt mer Solskjær.​

Per Harald Larsen forteller at også supporterklubben har merket «Solskjær-effekten».

– Interessen og entusiasmen blant supporterne har tatt en vending. Nå strømmer det på med medlemmer og vi selger turer og billetter og Solskjær-trøyer som aldri før. Det har vært en eventyrlig endring, forteller han.

Solgt ut

Det kan også daglig leder i Manchester Uniteds Supporters Club Scandinavia, Bernt Hjørnevik, bekrefte. Han sier det er vanskelig å si eksakt hvor mange nordmenn som vil være til stede på The Theatre of Dreams onsdag.

– Men vi i supporterklubben har til en hver tid 500 billetter tilgjengelig til kamper på Old Trafford, og det er utsolgt i dag – selvfølgelig, sier han, og legger til at supporterklubben nærmer seg tusen nye medlemmer siden forrige onsdag.

Men det er nok ikke bare norske Manchester United-supportere som kommer til å heie litt ekstra på manageren i dag.

– Det kommer til å bli en helt fantastisk opplevelse for han, sier Hjørnevik og fortsetter:

– Han har gitt uttrykk for at han ikke er blant de mest emosjonelle i verden, men jeg tror at når han kommer ut av tunnelen og 75.000 mennesker reiser seg og synger Solskjær-sangen, så kjenner han det nok godt inn i hjerterota.

Kommersiell direktør i Finn reise, Terje Berge.
Kommersiell direktør i Finn reise, Terje Berge. Foto: TV 2

Kan ta helt av

Kommersiell direktør i Finn reise, Terje Berge, tror «Solskjær-effekten» kan fortsette en stund fremover, hvis den nye manageren fortsetter å lykkes i jobben sin.

– Nå er det jo hjemmekamp i dag, og hvis de vinner da og holder trykket oppe med morsom fotball, så tror jeg det kommer til å ta helt av, sier han.

Selv er Berge Ipswich-supporter, men er ikke i tvil når spørsmålet om han skal se Manchester United-kampen onsdag, kommer:

– Selvfølgelig skal jeg se kampen, det er helt klart. ​​