Politiets kriminalteknikere jobber på åstedet søndag. Foreløpig er de sparsommelige med opplysninger om saken. Foto: Steinar Figved / TV 2
Politiets kriminalteknikere jobber på åstedet søndag. Foreløpig er de sparsommelige med opplysninger om saken. Foto: Steinar Figved / TV 2

Drapssiktet ble heiet fram på nettforum

Den drapsmistenkte mannen i Sandnes ble i forkant av drapet søndag heiet fram av deltakere på et nettforum. – Et sentralt tema for den videre etterforskningen, sier mannens forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den drapssiktede mannen i Sandnes har tidligere forklart at han postet innlegg om drapet på nettet før han drepte en annen mann.

På forumet, som trolig har deltakere fra over hele verden, skrev mannen at han ville drepe en bestemt person.

Ifølge Stavanger Aftenblad skrev mannen, som er i 20-årene, at han trengte å drikke seg til mot.

Avisen skriver også at han ble heiet fram av andre brukere på nettforumet i forkant av drapet.

Beskrev metode

TV 2 har selv sett siden på forumet, der den drapssiktede i detalj beskrev hvordan han skulle gjennomføre drapet.

Han publiserte meldinger både før og etter drapshandlingen.

I over halvannen time skal anonyme deltakere har skrevet blant annet «lykke til!» og «gjør det, feiging!», skriver avisen.

Flere oppfordret ham til å ta bilder eller direktesende drapet. Da la han ut bilde av gjenstanden han ønsket å drepe med.

– Hvis dette er ekte, har vi drevet en mann til drap, skrev en av deltakerne.

Det er ikke kjent hvorvidt mannen faktisk så disse meldingene, eller om politiet mener de hadde betydning for at han begikk drapet.

Mannens forsvarer, Vegard Bråstein, sier til TV 2 at dette har vært tema i avhør.

– Han har i avhør fortalt om ulike reaksjoner fra folk på nettet, men jeg vil ikke gå nærmere i detalj om dette. Dette er selvsagt et sentralt tema for den videre etterforskningen, sier Bråstein.

Meldte seg

Klokken 4.50 lille julaften, kun 20 minutter etter forrige innlegg, skrev mannen at drapet var gjennomført, og la ut et bilde av det angivelige åstedet.

Den døde ble funnet i bydelen Austrått søndag morgen, sørøst for Sandnes sentrum. Drapet skal ha skjedd i underetasjen, der det bor flere leietakere, og det var skader på døra i leiligheten.

Det var den siktede selv som ringte politiet og fortalte om drapet, og han har erkjent det. Foreløpig har han ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Mannen ble julaften varetektsfengslet i fire uker.

Politiet har identifisert den avdøde, men har ikke gått ut med navn og bilde av vedkommende.

TV 2 får opplyst at politiet enda ikke har lyktes i å komme i kontakt med familien.

– Min jobb er å ivareta interessene til de etterlatte, og inntil jeg har fått kontakt med dem, er det ingenting jeg kan si. Jeg har fått beskjed om at Kripos jobber med å varsle familien i det landet der de befinner seg, sier Harald Øglænd, som er oppnevnt som bistandsadvokat i saken, til TV 2.