4000 svensker har satt inn mikrochip i hånden

Er du lei av å glemme adgangkortet? Kanskje dette er løsningen for deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De aller fleste av oss har lommeboken full av plastkort. Bankkort, nøkkelkort og kort til treningssenteret.

Men i fremtiden kan du kanskje slippe alt dette. I Sverige har allerede 4000 svensker fått injisert en mikrochip i hånden.

Hos reisebyrået TUI har over 100 medarbeidere takket ja til å få en slik chip i hånden. Marianne Stjernvall er en av dem.

– Vips så har jeg logget inn. Man trenger ingen pinkode heller, forteller hun til TV 2 Danmark.

Vil forenkle

Direktør i TUI Nordic Alexander Huber har selv fått injisert en chip i hånden. Han mener teknologien vil forenkle hverdagen til arbeidstakerne.

– Dette handler om å forenkle. For eksempel er det for noen vanskelig å huske på å ta med adgangskortet hver dag. Chipen gjør det enklere. Og det er det som er spennende med digitalisering, hvordan kan vi gjøre livet til for enklere, sier han.

Slik injiseres mikrochippene i hånden. Foto: TV 2 Danmark
Slik injiseres mikrochippene i hånden. Foto: TV 2 Danmark

Flere tusen brukere

Firmaet Biohax har allerede injisert flere tusen slike chipper inn i folk. Den blir satt inn ved hjelp av en steril kanyle og satt rett under huden på hånden.

– Kan det ikke bli hacket?

– Alt kan hackes. Men det er betydelig sikrere ettersom den er liten, og vi i praksis setter den bak en slags mur og med begrenset rekekvidde, forteller Jowan Østerlund, direktør i Biohax.

Chipen kan også brukes til å betale for toget, som nøkkel til huset ditt, til skapet på treningssenteret og til å logge på sosiale medier.

– Det er ikke mer usikkert enn et kort man har i lommen, men det er ikke lengre valgfritt å ta det med deg eller ikke, sier sikkerhetsekspert Kåre Løvgren til dansk TV 2.