SIKTET: På applikasjonen Grinder skal Stoney Westmoreland (48) ha avtalt å møte en 13-åring. I virkeligheten snakket han med en politimann.
SIKTET: På applikasjonen Grinder skal Stoney Westmoreland (48) ha avtalt å møte en 13-åring. I virkeligheten snakket han med en politimann. Foto: Craig Sjodin / AP / NTB scanpix

Politiet: Disney-skuespiller avtalte sex med 13-åring

Tidligere Disney-skuespiller Stoney Westmoreland (48) er siktet for å ha forsøkt å ha sex med en 13 år gammel gutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Westmoreland ble pågrepet i en undercover-operasjon tidligere i desember, skriver Los Angeles Times.

Pågripelsen fant sted i nærheten av Utah, der serien «Andi Mack», som 48-åringen er mest kjent fra, spilles inn. Westmoreland fikk samtidig sparken fra det amerikanske underholdningsselskapet.

Totalt består siktelsen av seks punkter, ifølge LA Times.

Sendte seksualiserte bilder

Påtalemyndigheten mener Westmoreland brukte nettdating-tjenesten Grinder til å kontakte det han trodde var en 13 år gammel gutt, men som i virkeligheten var en politimann. Videre inviterte han gutten til hotellrommet sitt for å «delta i seksuell aktivitet, inkludert oralsex», ifølge siktelsen.

Politimannen i andre enden mottok også fire seksualiserte bilder fra Westmoreland. Da skuespilleren møtte opp for å møte gutten, ble han pågrepet.

Erkjenner forholdene

I avhør har 48-åringen ifølge påtalemyndigheten erkjent at det var han som sendte bildene og meldingene, og han sier han var inneforstått med at gutten i andre enden bare var 13 år gammel.

Westmorelands manager Mitchell Stubbs har ikke besvart henvendelser fra amerikanske medier tirsdag.

Skuespilleren er i tillegg til Disney kjent blant annet fra filmen «Godzilla». Han har også medvirket i TV-seriene «Breaking Bad» og «Scandal».