COMEBACK: Norges Marit Malm Frafjord i aksjon under møbelringen cup i håndball mellom Norge og Frankrike i DNB arena i 2016.


Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
COMEBACK: Norges Marit Malm Frafjord i aksjon under møbelringen cup i håndball mellom Norge og Frankrike i DNB arena i 2016. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Marit Malm Frafjord gjør comeback i Team Esbjerg

Marit Malm Frafjord som i vår sa farvel til topphåndball, gjør comeback i den danske toppklubben Team Esbjerg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding skriver klubben at de har tegnet kontrakt med Frafjord gjeldende fram til 30. juni 2019.

Frafjord (33) ga seg som håndballspiller i mai i år etter 15 sesonger med topphåndball. Hun spilte da i Bucuresti.

Strekspilleren har hele sju titler med Norges landslag i perioden 2006-2016. Hun var blant annet med på å sikre OL-gull både i 2008 og 2012.

– Man vet aldri hva som skjer dersom det dukker opp noe interessant. Team Esbjerg har et spennende lag, en attraktiv måte å spille håndball på og jeg kjenner fra før seks av spillerne fra klubb- eller landslag, sier Frafjord i en pressemelding Team Esbjerg har sendt ut.

Snart første trening

Veteranen skal møte på første trening 27. desember. Hun er ikke nervøs for at hun fysisk og håndballmessig skal være langt etter lagvenninnene.

– Det er alltid godt å komme til en ny klubb og hurtig komme inn i rytmen, sier Frafjord.

Hun er innforstått med at hun først og fremst skal styrke Esbjergs midtforsvar.

«Norsk» lag

Team Esbjerg har allerede norske Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen og Vilde Ingstad på laget. Sistnevnte er også strekspiller.

– Vi føler ikke at vi mangler noe med Vilde og Monti (Clara Monti Danielsson, også strekspiller), men vi har valgt å supplere en allerede sterk tropp med de kvalitetene Marit har, sier trener Jesper Jensen.

– Hun er blant de beste internasjonalt i forsvar. Vi kikket egentlig etter en spiller til å styrke bredden i laget, men da vi kunne styrke toppnivået grep vi sjansen. Vi beveger oss inn et halvår med mye kamper, og nå er vi veldig sårbare hvis det oppstår en skade eller to, fortsetter treneren.

​ (©NTB)