VILLE SE SNØEN: De åtte inderne hadde ikke sjekket togtabellen nøye nok. Heldigvis fikk politiet sendt et arbeidstog fra Ål, og familiene blir plukket før det blir natt.
VILLE SE SNØEN: De åtte inderne hadde ikke sjekket togtabellen nøye nok. Heldigvis fikk politiet sendt et arbeidstog fra Ål, og familiene blir plukket før det blir natt. Foto: Anders Widmark

Ville se snøen – ble sittende fast på Finse

Politiet iverksatte en redningsaksjon for å hente åtte indere som ville oppleve snøen på Finse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De hadde planlagt å ta toget østover til Geilo igjen i ettermiddag, men det går ingen flere tog fra Finse før tirsdag morgen. Finse hotell er også stengt.

Ifølge politiet er det fire voksne, tre barn og en baby blant dem.

– Vi fikk en melding klokken 15.15 fra en lokal mann på Geilo som hadde funnet dem. De var ikke klar over at det ikke gikk tog før i morgen, og er ikke kledd for å være der over natten. De har heller ikke mat og bleier til babyen, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Morten Rebnord til TV 2.

Reddes hjem

Politiet iverksatte en redningsaksjon, og et arbeidstog fra Ål har kjørt til Finse og fraktet de tilbake til Geilo der natten skal tilbringes. Toget ankom ved 18-tiden.

Rebnord opplyser at de åtte satt og ventet på et varmt rom i påvente av togets ankomst og at de ikke har lidd noen nød.

De var imidlertid svært fortvilet over tanken på at de kanskje ville blitt nødt til å vente til første juledag med å komme tilbake igjen.

Tatt med på feiringen

Det var lokalbeboeren Ola Gjørtz som fant de åtte rådløse inderne på togstasjonen. Han forteller at han og familien var i ferd med å gjennomføre en juletradisjon da de møtte på småbarnsfamiliene.

– Vi har lest juleevangeliet nå i 14 år på rad. Vi er en 40-50 mennesker som feirer jul her på Finse, og det fikk dem med seg, og jeg tror de satt stor pris på det, sier Gjørtz.

Utpå ettermiddagen har lokalbefolkningen invitert med inderne til å være med på den tradisjonelle julefeiringen på Rallarmuseet.

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at de åtte inderne er turister. Det er nå rettet på da de bor i Norge.