Englands landslagskeeper slaktes: – Helt ute å kjøre

Jordan Pickford var brennhet da han voktet det engelske buret i fotball-VM. Desember-marerittet fortsatte da Everton tapte stort for Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s eksperters analyse i vinduet øverst!

Kanskje er Pickford en av dem som desperat skulle ønske at også Premier League-spillerne fikk seg juleferie.

Den engelske landslagsmålvakten har måttet hente tolv baller ut av nettet i løpet av fem kamper i desember, og har til gode å holde nullen.

Det var han imidlertid på god vei til mot Liverpool – kampen der desember-marerittet startet.

Seks minutter på overtid klønet han det voldsomt til da han stoppet en ball som var på vei over, og forærte Divock Origi ballen på åpent mål.

– Ute å kjøre

Lille julaften startet han på mange måter Tottenhams målfest. Pickford ruste ut for å avverge en gjennombruddspasning, men endte opp med å kollidere med medspiller Kurt Zouma. Heung Min-Son satte ballen i buret med Pickford langt utenfor egen boks.

De to tabbene i desember gjør at han nå, sammen med Bernd Leno og Asmir Begovic, er keeperen som har gjort flest tabber med baklengs som direkte konsekvens, ifølge Opta.

– Han er helt ute å kjøre. Mot Liverpool skapte han et kaos etter at Everton hadde spilt så bra. En har sett det de siste ukene, han har kostet dem mange poeng, sier fotballekspert Trevor Morley i TV 2s Premier League-studio.

Flere feil

Foruten tabbene, trekker Morley og ekspertkollega Petter Myhre frem flere baklengsmål der landslagsmålvakten kunne ha opptrådt bedre.

Blant dem er Gabriel Jesus' scoring på Etihad. Pickford bestemte seg for å forlate streken. Da kunne City-spissen enkelt rulle ballen i keeperhjørnet.

Se analysen i vinduet øverst!

– Selvtilliten hans er veldig lav i øyeblikket. Hodet hans er ikke på rett plass, han er usikker på alt, konstaterer Morley.

I tillegg er TV 2s eksperter kritiske til Dele Allis scoring i går, der Pickford ikke klarte å avverge til tross for at skuddet gikk rett på ham.

– Først gjør han en god redning, men han står på beina innen skuddet til Alli kommer. Han bommer på ballen. Det er fullt mulig å redde, vurderer Petter Myhre.