STORKAMPER: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær får et tøft kampprogram når de går inn i februar og mars. Foto: Craigh Brough / Reuters
STORKAMPER: Manchester United og Ole Gunnar Solskjær får et tøft kampprogram når de går inn i februar og mars. Foto: Craigh Brough / Reuters

– Da får vi de endelige svarene

Manchester United skal møte PSG, Arsenal og Manchester City i løpet av ti dager i februar. Det kan bli den store testen for Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter brakseieren i første kamp venter flere «lette» kamper for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i juleprogrammet: Huddersfield (H), Bournemouth (H), Newcastle (B) og Reading (H) i FA-cupen.

Men når Manchester United går inn i februar måned kommer storkampene på rekke rad. På en måned skal de møte Paris Saint-Germain to ganger (12. feb og 6. mars) i Champions League, i tillegg møter de Liverpool (24. feb), Arsenal (9. mars) og Manchester City (16. mars) i Premier League.

Den helt klart tøffeste perioden blir i starten av mars der United møter PSG og Arsenal borte, og Manchester City hjemme på bare ti dager.

– Det er da vi får svarene hvor langt Ole Gunnar Solskjær kan ta dette Manchester United-laget, men for at han skal ha muligheten til å gå inn de toppkampene, må han få med seg masse suksess på veien. Nå bygger han opp en plattform han kan nyte godt av i de toppkampene og da får vi det endelige svarene, men starten kunne ikke vært bedre, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Erik Thorstvedt tror Solskjær vil fortsette med den gode starten.

– Manchester United er favoritter når de møter lag som Newcastle og Huddersfield. De kampene skal de vinne. Alt ligger til rette for han kan få en god start her. De store spørsmålene får vi senere i vår og da skal Ole Gunnar Solskjær møte fotballgenier på andre banehalvdel. Da må han matche de, det blir noe helt annet en Cardiff. City med Guardiola og Liverpool med Jürgen Klopp er en tøff gjeng å bryne seg på, sier Erik Thorsvedt som er spent på hvordan Solskjær håndterer det:

– Nå har han frigjort Manchester United som endelig kan slippe seg løs, og det kan gå fint lenge, men det gjenstår å se hvordan han takler det når de vanskelige kampene melder seg på. Da vil han få mange nye utfordringer, sier den tidligere Tottenham-keeperen.