ville legge opp etter fiaskoløp, men slo hardt tilbake:

– Den beste julegaven jeg kunne gi meg selv

Marte Olsbu Røisland klarte ikke å følge opp de to strake seirene. Ingrid Landmark Tandrevold ble beste norske på sjetteplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge har hatt en drømmehelg i Nove Mesto, men helgens siste renn fikk ingen norsk vinner.

Marte Olsbu Røiseland skjøt seg bort og ble nummer 13, men Ingrid Landmark Tandrevold fikk en skikkelig opptur med sjetteplass.

– Det var den beste julegaven jeg kunne gitt til meg selv, sier Tandrevold til NRK.

22-åringen var langt nede etter lørdagens renn der hun ble nummer 37. Hun nevnte ovenfor NRK at hun vurderte å legge opp. I utgangspunktet skulle hun heller ikke gå søndagens fellesstart.

– Det er ofte sånn at når du ikke tror du skulle konkurrere, så senker man skuldrene.

Hadde hun truffet på det siste skuddet i den andre stående skytingen, ville det etter all sannsynlighet endt med en pallplass.

– Det er litt bittert med det siste skuddet, for det skulle egentlig ikke gått av. Jeg sa til meg selv ta jeg var ferdig med å bomme på sisteskuddet. Men jeg kan ikke være skuffet over det nå, jeg er bare glad, sier en sprudlende Tandrevold etter tangering av karrierens nest beste resultat.

Tandrevold med i kampen om pallen
​Olsbu Røiseland bommet én gang på den første skytingen. Det samme gjorde Tandrevold.

Olsbu Røiseland kopierte serien på den andre liggende, mens Tandrevold skjøt fem treff.

På den første stående skjøt Olsbu Røiseland seg bort med tre bomskudd. Men Tandrevold leverte en flott serie med fem treff igjen. Dermed gikk hun ut på fjerdeplass, 28 sekunder bak ledende Wierer.

Den norske 22-åringen gikk også fort i sporet, og inn til den siste skytingen var definitvit med i kampen om pallplass. Alle de tre løperne som var foran Tandrevold bommet på ett skudd. Hun bommet på det første, før hun traff på de tre neste. Hadde det siste blitt treff, ville en pallplass vært svært sannsynlig, men dessverre endte det siste skuddet med bom. Dermed gikk hun ut på en åttendeplass før den siste langrennsbiten.

Vant spurtduell
​Det ble en skikkelig spurtduell om sjetteplassen, og den vant Tandrevold og ble dermed nummer seks.

Det var for øvrig det første av ukens seks renn i Nove Mesto som ikke fikk en norsk vinner. Anastasia Kuzmina vant foran lagvenninen Paulina Fialkova, mens Anais Chevalier tok den siste pallplassen.

Marte Olsbu Røiseland ble nummer 13.