LØSLATT: Paret som har blitt avhørt av politiet i forbindelse med dronekaoset på Gatwick er søndag løslatt og ikke lenger mistenkte i saken.
LØSLATT: Paret som har blitt avhørt av politiet i forbindelse med dronekaoset på Gatwick er søndag løslatt og ikke lenger mistenkte i saken. Foto: Reuters/Hannah Mckay

Dronemistenkt par løslatt av politiet

En mann og en kvinne som var mistenkt for å ha sendt opp droner rundt Gatwick-flyplassen ved London, er løslatt uten siktelse, melder politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Begge to har samarbeidet fullt ut med politiet, og jeg er trygg på at de ikke lenger er mistenkt i forbindelse med droneepisodene ved Gatwick, sier polititalsmann Jason Tingley i en pressemelding.

Den 47 år gamle mannen og 54 år gamle kvinnen ble pågrepet fredag kveld i Crawley, som ligger i nærheten av flyplassen.

De to var mistenkt for ulovlig bruk av droner.

Søndag er det klart at paret er løslatt og ikke lenger har status som mistenkte i saken, melder BBC.

Sjefen til den 47 år gamle mannen sier til Daily Mail at mannen var på jobb under droneflyvningen.

– Han kan ikke ha flydd noen drone over Gatwick, for han monterte vinduer på det tidspunktet, sier han.

Jason Tingley sier at etterforskningen fortsetter, og han ber publikum komme med alle opplysninger de måtte ha.

Sky News melder at flyplassen har utlovet en belønning på 50.000 pund for tips som fører til at de ansvarlige for droneepisodene blir tatt.

Kaos

Droner ble tidligere denne uken observert 50 ganger i lufta rundt Gatwick, noe som førte til at flyplassen ble stengt i lange perioder.

Rundt 1.000 flygninger ble innstilt, og titusener av passasjerer fikk sine planer for juleferien forstyrret.

– Vi tror dronene er sendt ut for å forstyrre flyplassen, men det finnes absolutt ingen indikasjon på at dette er terrorrelatert, sa Justin Burtenshaw, politisjef på Gatwick flyplass på onsdag.

Ingen droner er observert siden fredag, og flyplassen, som er Storbritannias nest travleste, opererer nå som normalt.

Kan gjøre store skader

Gatwick er en stor flyplass med 280.000 flybevegelser hvert år. 2,9 millioner passasjerer ventes å reise via Gatwick bare i forbindelse med julefeiringen.

I Storbritannia er det forbudt å fly droner mindre enn én kilometer fra en flyplass. I Norge er sikkerhetsavstanden fem kilometer.

Om et fly treffer en drone i luften, kan det føre til store skader på flyet og i verste fall til en ulykke. Om en drone blir observert i nærheten, vil flyplassen bli stengt av sikkerhetshensyn.​

(©NTB/TV 2)