TILBAKE: Peter Bosz er tilbake i Bundesliga bare et halvt år etter at han fikk sparken i Borussia Dortmund.
TILBAKE: Peter Bosz er tilbake i Bundesliga bare et halvt år etter at han fikk sparken i Borussia Dortmund. Foto: Thomas Kienzle

RBK-linket trener klar for tysk storklubb

Bayer Leverkusen er ikke fornøyd med trener Heiko Herrlich og gir tyskeren sparken rett før jul. Peter Bosz kommer inn som erstatter for 1. Bundesliga-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herrlich avløses av Peter Bosz. Nederlenderen har hatt suksess med Ajax, men fikk sparken etter bare et halvt år i Dortmund.

Han skal tidligere ha vært aktuell for Rosenborg. I oktober hevdet Eurosport.no at Bosz var et av navnene RBK-styret diskuterte til den ledige trenerjobben.

Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin ble slått 3-1 av Leverkusen lørdag, men det var ikke nok til å redde jobben til Herrlich – selv om det også var lagets tredje seier på de fire siste kampene.

– Dessverre har lagets utvikling stagnert, og det kan vi ikke komme utenom, sier sportsdirektør Rudi Völler til klubbens nettsted.

Leverkusen har skuffet stort og er nummer ni på tabellen.

– Selv om vi mot slutten av året igjen har fått kontakt med plassene som gir europaspill, så er vi i en situasjon hvor det er nødvendig å bytte trener når vi ser tilbake på en utilfredsstillende sesong så langt, fortsetter den tidligere toppspilleren og treneren.

(©NTB/TV 2 Sporten)