United har ikke scoret så mange siden fergusons avskjedskamp:

Vartet opp med festfotball i Solskjærs drømmedebut

Manchester United-spillerne leverte gnistrende angrepsfotball i Solskjærs debut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff - Manchester United 1-5

Saken oppdateres!

2 minutter og 58 sekunder. Det viste kampklokken da Ole Gunnar Solskjær kunne slippe jubelen løs for den første Manchester United-scoringen under hans regime.

Se alle scoringene i videovinduet øverst i saken!

Fra over 25 meter sendte Marcus Rashford et lekkert frispark over muren og inn i mål bak en utspilt Cardiff-keeper. Før halvtimen var spilt doblet Ander Herrera ledelsen med et langskudd etter et solid forarbeid fra Paul Pogba.

– Det er helt uvirkelig. Man får frysninger på ryggen av den starten. Karrieren som spiller var eventyrlig. Kanskje dette er starten på noe lignende som manager, sier Nils Johan Semb i TV 2-studio.​​

Syv minutter før pause fikk United seg en kalddusj da Victor Camarasa dunket inn et straffespark etter at Rashford hadde handset, men kun minutter senere svarte Solskjærs menn med et gnistrende angrep. Etter mange lekre og raske kombinasjoner prikket Anthony Martial inn 3-1.

Etter 55 minutter skaffet Jesse Lingard straffe. Den tok engelskmannen selv og prikket inn lagets fjerde for kvelden. Og på overtid fikset samme mann nok et mål.

Det var første gang siden Sir Alex Fergusons siste kamp at Manchester United har scoret fem ganger i en ligakamp.

– Dette er en enorm energifrigjøring. Det ble det bildet som vi trodde. United har full kontroll. De kontrollerer kampen helt inn og er best i alle faser, sier Semb.

Smørblid Solskjær
​Ole Gunnar Solskjær var også en stolt og glad mann etter kampslutt.

– Var det en slik kamp du drømte om i natt?

– For å være helt ærlig drømte jeg ikke om kampen i natt. Det er den beste søvnen jeg har hatt. I begynnelsen tenkte man på absolutt alt. Så har man kommet inn i garderoben og blitt kjent med spillerne. Man føler at det er kjekt og at man er kommet hjem, sier den ferske United-sjefen til TV 2.

– Hva sa du til spillerne før kampen?

– Jeg sa at de skulle ut og nyte kampen og spille som de kan. Det er et lag fullt av kvalitet. Det er nok den beste elleveren jeg noengang har stilt. Det sendte jeg en tekstmelding til Fergie om i går kveld også, forteller en smilende Solskjær.

– Hva var det du likte best i denne forestillingen?

– Spillegleden. Lysten til å gå fremover og ikke minst å vinne tilbake ballen etter å ha mistet den. Jeg sa det samme til spillerne her som jeg pleier å si til guttene i Molde, sier den tidligere storscoreren.

– Vi spilte med energi og glede
​Jesse Lingard strålte etter kampslutt. Han forteller at Solskjær har hatt en god innvirkning på spillergruppen.

– Det har vært bra. Vi spilte med mye energi i dag og mye glede og spenning, sier Jesse Lingard.​

Slik var kampen
​Ole Gunnar Solskjær valgte å la omdiskuterte Paul Pogba få sjansen fra start. Jesse Lingard, Marcus Rashford og Anthony Martial ledet angrepet.

Det gikk ikke mer enn i underkant av tre minutter før Solskjærs menn scoret mot nordmannens tidligere arbeidsgiver.

Paul Pogba ble lagt i bakken over 25 meter fra Cardiff-målet og fikk frispark. Marcus Rashford stilte seg opp, og unggutten sendte i vei et frispark med en herlig dupp. Det klarte ikke Cardiff-keeperen å stoppe, og dermed kunne Solskjær juble for sitt første mål i sjefsstolen.

– Det er en drømmestart! Lenkene er kastet. Ed Woodward kan smile i skjegget på tribunen, skrek TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Det er perfekt utført! Keeper er sjanseløs, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland om det vakre frisparkmålet.

Etter tolv minutter smalt det foran United-buret. Cardiff-kaptein Aron Gunnarsson kastet langt inn foran mål, og der fikk Luke Shaw seg en solid trøkk i hodet etter et sammenstøt med Callum Paterson. Heldigvis kom begge seg på beina igjen etter litt behandling.

Midtveis i omgangen fikk Cardiff en stor kontringsmulighet, men et dårlig valg fra Sol Bamba gjorde at United kontret i motsatt ende. Ballen endte hos Rashford, men denne gang var ikke engelskmannen like dyktig.

Herrera banket inn 2-0 - jublet på Solskjær-vis
​Det skule likevel bli mer å juble for kort tid senere. Pogba gjorde en viktig gjenvinning før han fant midtbanemakker Ander Herrera med en smart pasning, og baskeren prøvde lykken fra distanse. Forsøket gikk via en Cardiff-forsvarer og i bue over en utspilt Etheridge til 2-0.

– Den får en ekkel bue. Pasningen fra Pogba er genial, sa Hangeland.

Herrera jublet på ekte Solskjær-vis da han kastet seg ned på knærne og sklei langs den grønne gressmatten.

Rashford laget straffe
​Manchester United så dermed ut til å cruise inn til en komfortabel pauseledelse, men nesten ut av ingenting fikk vertene straffe.

Dommer Michael Oliver mente at Rashford handset innenfor egen sekstenmeter og dermed pekte Oliver på ellevemetersmerket.

– Det er en aktiv arm. Han bøyer seg ned og armen er litt ut fra kroppen. Den er det ikke noe tvil om, mente Nils Johan Semb i TV 2-studio.

Victor Camarasa dunket uansett straffen rett opp i hjørnet og reduseringen var et faktum.

Responderte med praktangrep
​Men det var ikke lenge Solskjær trengte å deppe. Kun minutter senere slo Anthony Martial knallhardt tilbake. Etter flere lekre entouch-kombinasjoner endte ballen hos franskmannen som prikket inn 3-1.

– Et praktangrep. Det er så bra kombinasjonsspill på ett touch, var dommen fra Hangeland.

– Det er lenge siden jeg har sett United spille slik angrepsfotball. Det er jo Barcelona-fotball, sa Nils Johan Semb i TV 2-studio.

Scoringen gjorde at Solskjær kunne gå inn til sin første pauseprat i United-garderoben med en 3-1-ledelse.

– Lenkene er kastet. Manchester United-spillerne koser seg med å spille fotball. Det virker som giganten Manchester United er i ferd med å våkne, oppsummerte Wikestad.

Lingard gjorde alt på egenhånd
United var i førersetet også etter hvilen. Etter 55 minutter ble Jesse Lingard lagt i bakken innenfor Cardiffs sekstenmeter. Det var ikke voldsomt mye kontakt, men nok til at Lingard mistet balansen og dermed dømte Oliver straffe.

– Jeg syns det er en riktig avgjørelse, sa Hangeland.

Straffen konverterte Lingard trygt i mål til 4-1.

Etter 62 minutter fikk Rashford en stor mulighet til å score sitt andre. Victor Lindelöf sendte en perfekt stikker til angriperen, men engelskmannen klarte ikke å overliste Etheridge fra skrått hold. Inne foran mål kom for øvrig en ivrig Lindelöf i høyt tempo.

– Lindelöf er irritert når han ikke får den. Det er forståelig. Men det er spissinstinktet som slår inn, sa Hangeland.

16 minutter før slutt fikk Cardiff en sjelden mulighet etter et frispark. Bamba var sterk og vant i luften, men headingen var ikke godt nok plassert.

Helt på tampen var Lingard på farten igjen da han fikset 5-1. Pogba leverte nok en flott assist.

– Det er glasuren på kaken for Manchester United! Det ender med en festforestilling for Solskjær og Manchester United, sa Wikestad.

Dermed kunne Ole Gunnar Solskjær slippe jubelen løs for en overbevisende seier i sin første kamp i sjefsstolen for Manchester United.

Neste test for nordmannen er hjemmeoppgjøret mot Huddersfield på Boxing Day. Den kampen ser du for øvrig gratis på TV 2.

​​

Slik stilte lagene:

Cardiff: Etheridge; Ecuélé Manga, Morrison, Bamba, Cunningham; Gunnarsson (Ralls), Hoilett (Harris), Camarasa, Arter (Zohore), Murphy; Paterson.

Man. United: De Gea; Young, Jones, Lindelöf, Shaw; Herrera, Matic (Fellaini), Pogba; Lingard, Rashford (Fred), Martial (Pereira).