Drømmemål i ellevill snuoperasjon: – Det er det råeste treffet jeg noensinne har sett

Andros Townsend med kandidat til årets mål da Crystal Palace sjokkerte Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Crystal Palace 2-3

İlkay Gündoğan sendte Manchester City i ledelsen i første omgang, men etter en utrolig scoring av Andros Townsend snudde Crystal Palace kampen og vant til slutt 3-2 over de regjerende Premier League-mesterne.

– Det er definitivt det beste målet i min karriere, og det mot det beste laget jeg har spilt mot, sier Townsend til BBC etter kampen.

Se Townsends elleville scoring og alle målene i videovinduet øverst!

Dermed går Pep Guardiola og City på sitt andre tap for sesongen og taper poeng til Liverpool på toppen av tabellen. Merseyside-klubben er ubeseiret etter 18 runder og leder med fire poeng ned til Manchester City. Crystal Palace tok et steg vekk fra nedrykksstriden og ligger nå på 14. plass med 18 poeng.

– Vi scoret et flott mål og etter de krysset midtbanen så scorte de. Vi kan ikke slippe inn mål på straffespark som vi gjorde. Slike må vi unngå, men sånn er fotball. Tre skudd på mål og tre mål. Deres andre mål var utrolig. Vi skal spille mange flere kamper. Vi må samle oss mentalt og fysisk, sier Pep Guardiola til Sky Sports.

Tok ledelsen etter lekkert hodestøt

Manchester City startet som vanlig med et voldsomt trykk på Crystal Palace. Hjemmelaget kom til flere sjanser, men etter 26 minutter vartet Fabian Delph opp med en krempasning inn i feltet. På et strålende løp kom İlkay Gündoğan som lekkert headet ballen i mål og City ledet 1-0 på hjemmebane.

Gjestene kom på noen få overganger uten å skape problemer, men etter Citys scoring startet en eventyrlig snuoperasjon. Crystal Palace rullet opp og så fikk Jeffrey Schlupp ballen og gikk inn sekstenmeteren. Fra skrått hold plasserte han ballen i lengste forbi en sjanseløs Ederson i City-buret.

– Råeste treffet jeg noensinne har sett

Bare minutter senere kom det som sjokkerte hele Etihad. Etter en corner headet City-forsvaret ballen ut i returrommet. Der kom Andros Townsend og dro til på hel volley fra 25 meter. Ballen fløy som prosjektil gjennom luften og rett i krysset.

– Det er en av de råeste scoringene denne sesongen. Så nydelig teknikk og han har så balanse i kroppen. Det der kommer bare som en konsekvens av mange treningstimer, utbrøt kommentator Endre Olav Osnes.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre hyller målet til Townsend.

– Det er faktisk det råeste treffet jeg noensinne har sett. Du har sett noen volleyer som har fått en herlig dupp og endt rett over keeper eller ned i hjørnet, men denne her stiger faktisk nesten hele veien. Det er helt vanvittig, sier Myhre i Premier League-studio.

Straffespark like etter hvilen

Crystal Palace fortsatte i det gode sporet etter hvilen. Andros Townsend headet ballen i stolpen før returen datt ned til Max Meyer. Tyskeren vippet ballen opp i luften før han ble felt av Kyle Walker. Straffespark til gjestene. Luka Milivojevic var sikker og satte sitt fjerde straffemål for sesongen.

Sergio Aguero ble byttet inn bare fire minutter inn i andre omgangen, men klarte ikke å hjelpe City-laget med å komme inn igjen i kampen. Crystal Palace holdt unna og ryddet unna det de lyseblå kom med.

Så fem minutter før slutt spilte City seg rundt på høyresiden. Innbytter Kevin de Bruyne slo inn et innlegg som dalte ned i lengste kryss og City reduserte med få minutter igjen. I de hektiske sluttminuttene var Gabriel Jesus nær med å utligne med en heading som endte like over mål. Crystal Palace klarte å holde unna det massive presset fra hjemmelaget og vant 3-2 over Manchester City.

Alexander Sørloth var på benken for Crystal Palace under hele kampen.