Mann dømt for å ha bestilt seksualisert barnedukke

En mann i 40-årene fra Troms er dømt til 45 dagers betinget fengsel etter at han bestilte en dukke fra Kina som var utformet som et lite barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen hevdet han skulle bruke dukken som modell i forbindelse med portrettfotografering og landskapsfotografering, skriver NRK Troms.

Han er tidligere dømt for overgrep mot barn under den seksuelle lavalder.

– Retten anser en slik barnedukke å være samfunnsskadelig ved at den bidrar til holdninger som går i retning av å gjøre seksuelle overgrep mot barn mindre betenkelig, heter det i dommen fra Senja tingrett.

Flere har bedt om avklaring og mer forskning på sammenhengen mellom å ha sexdukker som ser ut som barn og det å faktisk begå seksuelle overgrep mot barn.

– Vi kommer til å følge rettssakene som kommer fremover og se hva som blir resultatet i domstolene. Det er absolutt behov for en rettslig avklaring, sier seksjonsleder Thale Skybak i Redd Barna, som mener det er et sterkt behov for mer forskning på sammenhengen.

Sjef Emil Kofoed i Kripos mener slike seksualiserte dukker vil øke risikoen for å begå overgrep.

– Jo mer naturtro dukken og simuleringen av overgrepet er, jo større er risikoen for at man opphisses seksuelt og begår reelle overgrep når man er sammen med virkelige barn, sier han.