Hylles som verdens beste: – Man begynner å lure

Virgil van Dijk strålte da Liverpool holdt nullen – igjen – i gårsdagens seier over Wolverhampton. Nederlenderens trekkes frem av TV 2-ekspert som verdens beste midtstopper i øyeblikket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Liverpool slo ulvene i vinduet øverst!

Den 27 år gamle stjernestopperen er blitt hyllet i øst og vest etter verdensrekord-overgangen fra Southampton for snart et år siden.

I 2-0-seieren over Wolverhampton scoret han sitt første Premier League-mål for Merseyside-klubben.

TV 2-kommentator Endre Olav Osnes ble mektig imponert over det han fikk se – ikke bare scoringen, men hvordan nederlenderen håndterte en av Premier Leagues raskeste spillere: Adama Traoré.

– Han har et ganske spektakulært tempo når han løper side om side med Traoré. Når han i tillegg er knallgod i alle de andre fasene av spillet, begynner man å lure. Det er helt enormt bra, en sjelden god midtstopper. Han har virkelig vist at han er verdt investeringen, lød det fra Osnes i kommentatorboksen.

– Verdens beste

I TV 2s Premier League-studio er de også fulle av lovord om Liverpools stopperkjempe. På spørsmål om hva som har imponert ham mest med serielederens mannskap, trekker tidligere Brann-profil Erik Huseklepp frem forsvarsspillet.

– Det er soliditeten de har vist helt siden van Dijk ble kjøpt. Han har limt sammen det forsvaret, roser Huseklepp i TV 2s Premier League-studio.

Ekspertkollega Petter Myhre ser ingen stoppere som er bedre for tiden, men understreker at van Dijk nyter godt av å være en del av et lag som forsvarer seg bra.

– Er det noen midtstoppere i verden som er bedre enn ham i øyeblikket?

– Ikke som jeg kan komme på i farten ... absolutt ikke, svarer Myhre.

– Det hjelper ikke å bruke penger om ikke laget fungerer fra før av. Han kom inn i et lag som har fungert bedre og bedre, og utgjør en stor forskjell. Han og Alisson var de to som gjorde at brikkene falt på plass. Liverpool forsvarer seg enormt godt, fortsetter fotballeksperten.

Myhre argumenterer videre med at van Dijk passer som hånd i hanske til Liverpools spillestil, der forsvarsrekken ofte står høyt i banen og stopperne må løpe etter hurtige angrepsspillere.

– Du ha stoppere som van Dijk med tempo og gode én-mot-én-ferdigheter. Den balansen som er i Liverpool-laget nå – mange har snakket om at de ikke har sprudlet – men en naturlig konsekvens er at de har hatt fokus på det defensive. At de holder nullen så ofte, er det som gjør dem til en tittelkandidat. Det er en helt annen balanse enn tidligere, slår Myhre fast.

Hylles av Klopp

Av lokalavisen Liverpool Echo ble van Dijk hyllet med karakteren ni av ti på spillerbørsen. Merseyside-klubben holdt nullen for ellevte gang i Premier League, til tross for at Wolverhampton yppet seg med flere livsfarlige kontringer.

Som Myhre, understreker Jürgen Klopp at stopperkjempen er en del av et kollektiv som fungerer.

– Han er i god form og er veldig viktig for oss. Forhåpentligvis kan det forbli slik. Arbeidsinnsatsen til hele laget er bare enestående. Jeg elsker gutten, men de to foran ham dekker mye for å gjøre livet nokså komfortabelt for midtstopperne, sier Klopp, ifølge Liverpoolfc.com.

Tyskeren trekker også frem betydningen av van Dijks makker, Dejan Lovren.

– Uten det, har vi ikke sjans, slår han fast.

Selv er van Dijk krystallklar på at hele laget fortjener ros for Liverpools soliditet denne sesongen.

– Hele laget skal ha honnør for det harde arbeidet som legges ned dag inn og dag ut. Alle har nok kvalitet, og alle jobber hardt for hverandre. Vi gjør det sammen. Det er et godt tidspunkt å være Liverpool-spiller på, konstaterer van Dijk, ifølge Liverpoolfc.com.​​

Neste mulighet for Virgil van Dijk og co. til å holde nullen, er mot Newcastle på 2. juledag. Den kampen ser du på TV 2 Sport Premium eller Sumo klokken 16.00.