Endelig smilte Salah igjen: – Meget, meget bra gjort

Liverpool fosser videre i tittelkampen. Mohamed Salah og Virgil van Dijk ordnet Merseyside-klubbens sjuende strake ligaseier. Førstnevnte kostet til og med på seg et glis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wolverhampton-Liverpool 0-2

Liverpool har nå fire poeng å gå på før den Manchester City skal ut mot Crystal Palace på hjemmebane lørdag.

Mohamed Salah var kampens store spiller. Han scoret kveldens første med en iskald utsideavslutning, en fulltreffer som gjør at egypteren står alene som toppscorer i Premier League med elleve mål.

Så serverte stjernespilleren ballen på et sølvfat til Virgil van Dijk, som fikk en enkel jobb med å score sitt første Premier League-mål etter overgangen fra Southampton.

– Perfekt fotball

Jürgen Klopp er strålende fornøyd med angrepsspillet.

– Begge målene var briljante. Det er perfekt fotball, for å være ærlig. Spesielt på en sånn kveld, der det er vanskelig å spille ordentlig pasningsfotball, sier Jürgen Klopp i intervjusonen etter kampen, og sikter til det voldsomme regnet på Molineux.

Tidligere denne sesongen har bunnsolide Liverpool fått kritikk for angrepsspillet, eller mangelen av sådan.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre mener at også det offensive begynner å sitte for Merseyside-klubben.

– Tidligere i sesongen så de ikke i nærheten av så gode ut som forrige sesong. Nå synes jeg også det offensive spillet begynner å se bedre ut, og det er en gave når de skal inn i det kampprogrammet, sier Myhre i TV 2s Premier League-studio.

– Meget, meget bra gjort

Sultne ulver startet imidlertid klart best på Molineux. Innen et kvarter var spilt, hadde Adama Traoré kommet til to gode muligheter og Roman Saïss til én.

Liverpool og Alisson slapp med skrekken, til tross for at den brasilianske keeperen holdt på å kløne det ordentlig til da han glapp Saïss' skudd.

Så, nærmest ut av det blå, tok bortelaget ledelsen.

Fabinho spilte vegg med Sadio Mané langs høyre. Brasilianeren mottok ballen ved dødlinjen, og slo et lavt innlegg i retning Salah. Den egyptiske stjernespilleren var kald og pirket ballen inn med utsiden.

– Den utsideavslutningen er meget, meget bra gjort, kommenterte Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

– Det er fantastisk gjort av Salah, men det er også et lurt innlegg av Fabinho, fulgte Erik Huseklepp opp.

Salah smilte

Men, langt mer oppsiktsvekkende enn at Salah scoret mål: Han smilte da han feiret.

Denne høsten har flere undret seg over hvorfor egypteren ikke har trukket på smilebåndet etter scoringer. Da han ikke engang kostet på seg noen små rykk i munnviken etter hat tricket mot Bournemouth, begynte debatten å rase.

Etter ledermålet strakk han øyeblikkelig en finger i været. Så strakk han hendene ut til siden, før han løp som et eneste stort glis for å gi Virgil van Dijk en klem.

Ledelsen stod seg til pause, til tross for at Wolves kunne vise til flere avslutninger enn gjestene.

Keïta skadet

Liverpool kontrollerte kampen etter pause. Før timen var spilt, fikk imidlertid Klopp seg en dårlig nyhet. Storkjøpet Naby Keïta ble liggende på bakken og måtte byttes ut. Guineaneren tok seg til hoften da han ble hjulpet av banen, noe han også gjorde etter en knalltøff duell med Conor Coady tidligere i kampen.

Med om lag 20 minutter igjen gikk Liverpool langt i å punktere kampen. En Wolves-klarering endte opp hos Salah utenfor boksen. Egypteren svingte ballen inn bak forsvaret med venstrefoten, der van Dijk enkelt tuppet ballen i mål.

– Han har vært enorm i dag. Han ruver i motstanderens boks, utbrøt Endre Olav Osnes i kommentatorboksen.

Minuttet før full tid hadde Wolverhampton en eventyrlig mulighet til å gjøre det spennende på slutten. Andy Robertson tråkket på ballen da han skulle rydde unna ett innlegg. Innbytter Morgan Gibbs-White fikk avslutte fra tre meter, men skjøt rett i nettveggen.

Nærmere kom aldri ulvene. Istedenfor kunne, og burde, Georginio Wijnaldum ha økt ledelsen fem minutter på overtid da Salah serverte ham ballen mutters alene sju meter fra mål.

PS: Kveldens borteseier betyr at Liverpool er ligaleder 2. juledag. Forrige lag som ledet Premier League 2. juledag uten å ende opp som mester, var nettopp Liverpool i 2013/14-sesongen.

Lagoppstillinger

Wolves (3-5-2): Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Saïss, Neves, Moutinho (Gibbs-White), Jonny (Vinagre) - Jiménez, Traoré (Cavaleiro).

Liverpool (4-3-3): Alisson - Milner, Lovren, van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Keïta (Lallana) - Salah, Firmino (Wijnaldum), Mané (Clyne).