GJETERE: De fire mennene som er mistenkt for drapene på Maren Uealand og Louisa Vesterager Jesperen skal ha sagt at de var gjetere i området.
GJETERE: De fire mennene som er mistenkt for drapene på Maren Uealand og Louisa Vesterager Jesperen skal ha sagt at de var gjetere i området. Foto: Skjermdump/twitter

VG: Dobbeltdrapsmistenkte skal ha utgitt seg for å være gjetere

De fire mennene som er pågrepet og mistenkt for å ha drept Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen skal ha kartlagt turistene i fjellområdet i flere dager før drapet fant sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser en kilde nær etterforskningen som VG har snakket med.

Ifølge avisen skal de fire mennene i avhør ha opplyst at de utga seg for å være gjetere.

Kilden sier også at de mistenkte skal ha kartlagt turistene i fjellområdet i flere dager før drapet fant sted.

Norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen ble funnet drept i den lille fjellandsbyen Imlil ved Atlas-fjellene i Marokko mandag denne uken.

I første omgang ble fire menn pågrepet for dobbeltdrapet. Fredag ble ytterligere ni menn pågrepet.

Torsdag ettermiddag ble en video publisert på sosiale medier. Videoen skal vise at de fire sverger troskap til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi.

Ifølge kilden som VG har snakket med, skal de fire ha kommet til Imlil og Atlas-fjellene flere dager før dobbeltdrapet. De skal ha dratt til området like etter at de spilte inn videoen hvor de sverger troskap til terror-organisasjonen IS.