RESERVEKEEPER: Ørjan Nyland er reservekeeper på landslaget. Nå går det mot at han får samme rolle på klubblaget.
RESERVEKEEPER: Ørjan Nyland er reservekeeper på landslaget. Nå går det mot at han får samme rolle på klubblaget. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

– Han ligger sannsynligvis tynt an

Den kroatiske landslagskeeperen Lovre Kalinic (28) er klar for Aston Villa – bare fire og en halv måned etter at den engelske klubben hentet Ørjan Nyland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kalinic har skrevet under på en langtidskontrakt med Aston Villa. Gent-keeperen er klar for spill når overgangsvinduet åpner 1. januar.

Det bekrefter Championship-klubben på sine nettsider.

Aston Villa må ut med 77 millioner kroner for å sikre seg Kalinics tjenester, ifølge den britiske avisen Telegraph. Det er nesten åtte ganger mer enn de betalte da de hentet Nyland i august.

«Perry»: – Det får Ørjan takle

Landslagsassistent Per Joar Hansen maner Nyland til å ta opp hansken.

– Først må han keeperen komme på plass. Så blir det selvsagt en konkurransesituasjon mellom dem, men det er sånn gamet fungerer. I fotballen skifter ting fort. Det får Ørjan bare takle, sier «Perry».

LANDSLAGSRESERVE: Lovre Kalinic har 16 landskamper for Kroatia, men er i utgangspunktet Monaco-keeper Danijel Subasics reserve.
LANDSLAGSRESERVE: Lovre Kalinic har 16 landskamper for Kroatia, men er i utgangspunktet Monaco-keeper Danijel Subasics reserve. Foto: Adrian Dennis

Kalinic er hentet for å være et førstevalg, skriver Telegraph. Lars Lagerbäcks assistent mener imidlertid at kroaten ikke bare kan spasere foran Nyland i køen.

– Vi kan ikke forskuttere med noe. De har kjøpt en god keeper med landskamper for Kroatia, men Ørjan har sine landskamper for Norge òg. Han må inn å konkurrere med ham, understreker han.

– Ligger tynt an

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror ikke at Kalinic-kjøpet kommer som noen bombe på Nyland, og viser til at et keeperkjøp har vært spekulert på i lengre tid.

– Hva betyr dette for Nyland?

– Det betyr at han sannsynligvis ligger tynt an, svarer Thorstvedt.

Den tidligere landslagskeeperen minner om at Kalinic ikke blir klar før 1. januar. Innen den tid har Nyland tre Championship-kamper – og kanskje også kampen mot Queens Park Rangers 1. nyttårsdag – på å overbevise Villa-sjefen.

TV 2s fotballekspert tror at Villas trener kommer til å se etter et bra tidspunkt å sette Kalinic inn på laget på.

– Hvis Nyland spiller veldig bra innen den tid, får han kanskje beholde plassen. Da kan han gjøre at det tidspunktet aldri kommer, sier Thorstvedt.

Men:

– Det er en tanke bak å hente keeperen. Og det er at han skal stå. Men det er ingen automatikk i at det skjer 1. januar hvis Nyland spiller en supermatch rett før. Da kan det være at det drøyer, spekulerer den tidligere Tottenham-keeperen.

Har snakket med Nyland

Skal den tidligere Hødd- og Molde-målvakten klare å holde Kalinic ute av laget, må han sannsynligvis opp noen hakk fra det han har prestert i løpet av sine første måneder i Villa.

Kritikken mot nordmannen har til tider vært massiv, spesielt rettet mot tabbene han har gjort. Per Joar Hansen er av en annen oppfatning.

– Både for ham og klubben har sesongen vært blandet kost. Han har stått gode kamper, og jeg synes han har fått ufortjent mye kritikk for en del av målene som har gått inn. Det har definitivt ikke bare vært hans feil at de har sluppet inn en del mål i enkeltkamper, mener «Perry».

Har snakket med Nyland

Da Villa-trener Dean Smith møtte pressen i forkant av helgens oppgjør mot Leeds, var han full av lovord om sin nye keeper. Han holdt kortene tett til brystet da Nylands situasjon ble tema.

– Jeg har snakket med Ørjan. Dette gjør at konkurransen på keeperplass øker til et nivå en klubb av denne størrelsen trenger, siteres Smith av den lokale avisen Birmingham Mail.

Videre antydet Smith at Kalinic kommer til å debutere så snart papirene er i orden.

– Han er en som kommer til å passe inn med en gang. Jeg tror ikke at du kan signere noen og at de er klarert for spill 1. januar, så første kampen hans blir sannsynligvis i FA-cupen (5. januar, journ. anm), sa Villa-treneren.