– Det handler ikke om motstanderen, det handler om oss

Ole Gunnar Solskjær vil gi hele stallen muligheten til å vise seg frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær skal lede Manchester United resten av sesongen etter at José Mourinho ble sparket tidligere denne uken.

– Det er stort. Det føles som å komme hjem. Det har vært noen hektiske dager, men det er fint å se alle igjen, sier Solskjær i sitt første intervju med klubbens TV-kanal.

​Se MUTV-intervjuet i videovinduet øverst!

Solskjær leder Manchester United for første gang borte mot gamleklubben Cardiff lørdag kveld. Han rykket ned med waliserne i 2014.

– Da jeg kom inn i morges, satt det folk og analyserte Cardiff. Jeg følger Premier League og har sett litt av alle lagene, så jeg har litt oversikt, men det handler ikke om motstanderen, men om oss selv; hva spillerne kan gjøre. Vi ønsker å fokusere på oss selv, og så skal vi komme med noen opplysninger om motstanderne, sier Solskjær.

– Vi er den største klubben i verden, beste klubben i verden, beste supporterne i verden, og vi har de beste spillerne i verden.

Tilbake 20 år etter braksuksessen

Solskjær blir midlertidig manager 20 år etter jubelsesongen 1998/99, der klubben endte opp med «The Treble», blant annet etter at nordmøringen ble matchvinner i Champions League-finalen mot Bayern München.

– Det var den beste kvelden i mitt liv. En fantastisk kveld. 20 år, 26. mai...

– Det er en grunn til at jeg har disse grå hårene. Det er ikke bare treneryrket og bekymringer. Det er gått 20 år, sier Solskjær og flirer.

De neste elleve dagene venter fire kamper for Manchester United.

– Du får se alle spillerne i en presset situasjon. Antallet kamper er ikke noe problem, for vi har en fantastisk tropp på 23-24 spillere, som alle får sjansen. Med så mange kamper får spillerne muligheten til å vise hvorfor de er Manchester United-spillere, sier Solskjær.

Hyller assistenten

Tidligere Sir Alex Ferguson-assistent Mike Phelan blir Solskjærs høyre hånd. Solskjær forklarer det med at han ønsket mer erfaring i trenerstaben.

– Han har vært her og vet hva det handler om. Han har jobbet nærmere manageren (Sir Alex Ferguson) enn meg. Han er utrolig. Fotballforståelsen hans er veldig, veldig god, sier Solskjær.

Solskjær fløy med privatfly fra Kristiansund til Manchester onsdag. Han ledet sin første trening på Carrington torsdag formiddag.

Molde får ifølge engelske medier om lag 20 millioner kroner for å låne ut Solskjær til Manchester United frem til sesongslutt. Den engelske storklubben kan gjøre ansettelsen permanent for om lag 80 millioner kroner.

Se Cardiff mot Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag klokken 18.30. Den første hjemmekampen for Ole Gunnar Solskjær mot Huddersfield ser du på TV 2 og Sumo andre juledag.