Sky Sports: – Manchester United enig med Molde om å betale 79 millioner kroner for Solskjær

Manchester United er enige med Molde om å betale 7,2 millioner pund, eller rundt 79 millioner kroner, for å hente nordmannen som permanent manager til sommeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Cardiff – Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 18

Manchester United utelukker ikke å hente Ole Gunnar Solskjær som permanent manager.

Ifølge Sky Sports News er Manchester United nå blitt enige med Molde om å betale 7,2 millioner pund, eller rundt 79 millioner kroner, for å hente Solskjær som permanent manager dersom klubben ønsker seg denne løsningen til sommeren.

Flere engelske aviser meldte tirsdag at Molde får cirka 20 millioner kroner for å låne Solskjær ut i fire og en halv måned.

– Ja, de betaler 1,8 millioner pund, eller 20 millioner norske kroner, for å hente Solskjær frem til sesongslutt. Men det er en avtale på plass som sier at United vil betale 7,2 millioner pund, eller 79 millioner norske kroner, og altså 99 millioner totalt, om de ønsker å hente ham permanent etter sommeren. Det gir mening. Hvis Manchester United vinner kamper og får fjerdeplass og Champions League neste sesong, så ønsker de en som Solskjær permanent, sier Sky Sports News-reporter Ben Ransom til TV 2.

Han utelukker ikke at Solskjær kommer til å skrive langtidskontrakt på Old Trafford neste år.

– Jeg tror det er en mulighet. United vil ikke lukke noen dører. Solskjær er elsket av klubben og fansen. Det har ikke fungert med Moyes, van Gaal og Mourinho, og Solskjær er en type de ønsker seg til United nå. United-ledelsen ønsker seg dessuten en teknisk direktør med ansvaret for overganger, og jeg tror Solskjær vil jobbe bra under en slik struktur. Pochettino ønsker ikke en slik struktur, og det kan være en fordel for Solskjær, forteller reporteren som har ansvaret for Sky Sports dekning av Manchester United.

Molde ønsker ikke å si hvor mye de får i kompensasjon fra styrtrike Manchester United for å slippe Solskjær.

– Vi får en fair kompensasjon, men jeg vil ikke gå inn på noen tall, sa Molde-direktør Øystein Neerland til TV 2 Sporten tirsdag.

– Hva skjer hvis United ønsker at han skal bli lenger?

– Avtalen er at vi låner ham ut til sesongen er ferdig i midten av mai. Vi forventer at Ole Gunnar er tilbake på Aker stadion og Molde fotballklubb i mai, svarte han.

– Er det noe avtale utover utlånsavtalen?

– Foreløpig er det gode samtaler. Så får vi få unna dette her, få han i gang og se hvordan dette utvikler seg videre, sa MFK-sjefen.

– Conte ønsker seg jobben
The Telegraph skriver imidlertid at tidligere Chelsea-sjef Antonio Conte skal være svært interessert i å bli Manchester Uniteds nye manager til sommeren.

Tottenham Hotspurs manager Mauricio Pochettino skal være Manchester Uniteds førstevalg når en permanent manager skal ansettes.

Manchester United skal være villig til å betale nær en halv milliard kroner for å få Mauricio Pochettino til sommeren. Det er summen som trolig må på bordet for at Tottenham slipper argentineren.

Men Conte skal være blant favorittene dersom Pochettino ikke vil ha jobben, og Telegraph Sport melder at italieneren skal være svært interessert i å overta på Old Trafford.

Neymar: – Det blir en annen spillestil
Samtidig har PSGs superstjerne Neymar uttalt seg om trenerendringene på Old Trafford. PSG møter som kjent Manchester United i Champions League i februar.

– Vi vet kvalitetene Manchester United har og vi vet at spillerne har en vinnermentalitet. De har endret manager og det vil bli en annen spillestil. De vil endre på mye, men vi vet hvilke kvaliteter de har, sier Neymar, ifølge Manchester Evening News.

– Jeg elsker slike store kamper og det blir en glede å spille mot dem. Jeg ser frem til å møte Manchester United, slår Neymar fast.

Manchester United måtte også ut med cirka 270 millioner kroner for å bli kvitt José Mourinho lenge før kontrakten hans løp ut.

Solskjær gjennomfører sin første United-trening torsdag og skal presenteres for mediene fredag.

Lørdag leder han laget i bortekampen mot Cardiff.